Skip to content

Uitje met kinderen in Volendam

Uitje met kinderen in Volendam

Ben jij op zoek naar een leuk uitje in Nederland, waar je met je kinderen een dagje heen kunt? Dan moet Volendam zonder twijfel boven aan je lijstje staan! In dit authentieke oud-Hollandse vissersdorp is veel te beleven voor jong en iets minder jong. Volendam staat symbool voor de historie van Nederland, de oudhollandse cultuur en unieke bouwstijl. Tijdens een dagje Volendam valt veel te beleven en te leren. Wij hebben onze favorieten uitjes met kinderen in Volendam voor je op een rij gezet.

Foto in Volendamse klederdracht

Ze zeggen dat fashion altijd terugkeert. Daarom mag een verkleedpartijtje bij een uitje in Volendam met kids niet ontbreken. Ieder kind (en ouder) mag zich verkleden in Volendamse klederdracht bij Fotograaf Volendam. Je ontvangt de foto als herinnering aan een leerzaam en leuk dagje uit in Volendam. Volendam Marken Express heeft een speciaal Familie uitje arrangement samengesteld dat deze activiteit met een boottocht naar het nabij gelegen Marken combineert.

Reserveer hier je tickets voor een compleet familie uitje in Volendam.

3-D Volendam Experience

Als je wat dieper in wilt gaan op de geschiedenis van Volendam, dan hebben wij het perfecte dagje uitgestippeld. Het Volendam Experience arrangement bevat onder andere tickets voor een retour boottocht naar Marken, foto in Volendams kostuum en een 30 minuten durende tour bij Experience Volendam. Bij Experience Volendam leren ouder en kind op een interactieve manier over de rijke geschiedenis van Volendam. Zo worden jullie rondgeleid door een gastvrouw, gekleed in klederdracht. Aan het eind van de tour is het tijd voor een rit in de tijdmachine. Neem plaats in de boot en kijk met de met de virtual reality bril rond in het Volendamse verleden.

Reserveer hier je tickets voor het Volendam Experience Arrangement.

Kaasboerderij Simonehoeve in Volendam

Neem ook eens een kijkje bij kaasboerderij Simonehoeve. De boerderij is elke dag geopend en geeft gratis rondleidingen op de boerderij en in de klompenmakerij. De kaasboer laat zien hoe de lekkerste kaas wordt gemaakt en legt alles uit over het rijpingsproces van de verschillende kazen. En natuurlijk mag geproefd worden! Daarnaast wordt regelmatig een workshop klompen versieren gegeven. Naast de boerderij is een grote speeltuin waar de kinderen leuk kunnen spelen.

Cheese Factory Volendam

Als jij en je kinderen nog niet uitgeleerd zijn over kaas, is de Cheese Factory aan de dijk in Volendam dé plek om te bezoeken. In de Cheese Factory wordt de geschiedenis van het meest geliefde zuivelproduct van Nederland tot leven gebracht. Tijdens de gratis tour ontdek je waar onze kaas vandaan komt, hoe het vroeger werd gemaakt en hoe het vandaag de dag wordt geproduceerd.

Woltjes Backery

Midden op de dijk van de vissershaven van Volendam vind je ’s werelds bekendste stroopwafel bakkerij. Breng een bezoek aan Woltjes Backery en bekijk de demonstratie waarin wordt uitgelegd hoe je stroopwafels bakt. Naast dat er stroopwafels worden gebakken, wordt er natuurlijk ook geproefd dat maak het uitje met kids in Volendam natuurlijk compleet! In hetzelfde pand bevindt zich Woltjes Museum. In Woltjes Museum beleef je hoe de inwoners van Volendam vroeger leefden. Kortom, Woltjes Backery is perfecte locatie voor een leuk en leerzaam uitje voor ouder en kind in Volendam!

Recreatiepark Slobbeland

Vlak naast de oude haven in Volendam, gelegen aan het Markenmeer, ligt recreatiepark Slobbeland. In het park kun je als gezin even lekker uitrusten na al die activiteiten! Voor de kids is in recreatiepark Slobbeland genoeg te doen, zo kunnen ze in het water of in de speeltuin spelen. Ook is er een buitenzwembad om even af te koelen. Met dit mooie uitzicht op het water en de bootjes die binnen komen, kom je helemaal tot rust.

Volendams Museum

Voor een educatief uitje met kinderen in Volendam, moet je bij het Volendams museum zijn. Het Volendams museum bevindt zich vlak bij de haven van Volendam. Tijdens een bezoek aan het Volendams museum kunnen ouder en kind kennismaken met de rijke historie en folklore van Volendam door te zien en te doen. Er zijn wisselende exposities, thematentoonstellingen, filmvoorstellingen en er wordt gedemonstreerd hoe oud-Hollandse klederdracht werd gemaakt.

Het Volendams museum is tijdens de wintermaanden gesloten.

Boottocht naar Marken

Het schiereiland Marken is niet heel bekend onder toeristen. Marken is daarom dé ultieme plek als je een stukje untouched Holland met je kinderen wilt bezoeken. Tijdens de mooie 30 minuten durende boottocht, die in de haven van Volendam begint, vaar je over de Gouwzee. Aan boord krijgen de kids een kleurplaat en kleurtjes. In de Captain’s bar kun je wat lekkers bestellen. Ook kunnen jullie luisteren naar een audiogids die meer verteld over de geschiedenis van het voormalige eiland. Kortom, een uitje met kinderen in Volendam wordt compleet met een boottocht naar Marken.

Boek je boottickets eenvoudig online, dit bespaart tijd!

Bezienswaardigheden in Marken

Breng je ook een bezoek aan Marken? Lees meer over leuke bezienswaardigheden in Marken.

Uitje met kinderen in Volendam

Shopping cart