20220309 112908 2023 10 20 105753 uxob

En veelgevraagde antwoorden

Veelgestelde vragen

Boeken en services

 • Jazeker! Wij bieden diverse arrangementen aan, leuk voor jong en oud! Onze arrangementen bestaan uit verschillende producten, zoals een overtocht naar Marken en traditionele foto in klederdracht. Je bepaalt zelf de planning van je dagje uit en wanneer jij op de boot stapt. Bekijk hier het complete aanbod aan arrangementen.

 • Komt de bevestiging van je online bestelling niet binnen in je inbox? Check dan altijd eerst je spambox. Is deze leeg, neem dan contact met ons op of kom langs bij de kassa van de Volendam Marken Express. Adres: Haven 39 in Volendam | Havenbuurt 22 in Marken.

 • De tickets zijn een jaar geldig vanaf dag van aankoop, ook in combinatie met eventuele extra bestellingen. Mocht je besluiten om een andere dag te komen, kun je gewoon gebruikmaken van je tickets.

 • Je kunt met je tickets zelf een keuze voor een bepaalde vertrektijd van/naar Volendam/Marken. Je bent hier vrij in.

  Let op de tijdstippen van onze laatste afvaart! Deze verschillen in de zomer- en winterperiode. Raadpleeg daarom altijd de actuele vertrektijden op de homepage voor je bezoek.

 • Je bent vrij in het bepalen van de vaartijden van je heen- en terugreis en de invulling van je dag. Ook bij het boeken van een arrangement. Let op: bij fotograaf Volendam kan het druk zijn. Boek op tijd een tijdslot.

  Vanwege de mogelijke drukte, doen we graag een voorstel van de invulling van dagje Volendam en Marken. Begin bijvoorbeeld je dag met een foto in Volendamse klederdracht bij Fotograaf Volendam op de dijk. Fotograaf Volendam is gelegen tegenover de afvaar locatie van onze boten. Maak vervolgens de overtocht naar Marken, dit duurt circa 30 minuten. Bezoek de verschillende bezienwaardigheden in Marken. Trek gekregen? Rust even uit met een lekkere lunch of snack bij Restaurant Taverne de Visscher, de oudste taverne van Marken. Wandel vervolgens nog wat rond op Marken en vaar terug met de boot naar Volendam. Om je dag uit compleet te maken, kun je nog een bezoek brengen aan de wafel-demonstratie bij Woltjes Backerij en genieten van een lekkere wafel.

 • Gekochte tickets zijn een jaar geldig vanaf dag van de aankoop, ook in combinatie met eventuele extra bestellingen.

Opstappen en vaart

 • De boottocht van Volendam naar Marken (en andersom) duurt 30 minuten.

 • Ja zeker! Je mag je trouwe viervoeter aangelijnd meenemen aan boord. Uiteraard zijn wij niet happig op bijtgrage honden. Houd de hond tevens aangelijnd aan boord.

 • Op alle schepen is een toilet aanwezig.

 • Onze boot naar Marken vertrekt vanuit de haven in Volendam. Adres: Haven 39, 1131 EP Volendam

  In Marken vertrekt de boot naar Volendam vanuit de haven. Adres: Havenbuurt 19, 1156 AL Marken

 • Ons vlaggenschip de MS. Jan Smit is geheel gelijkvloers en geschikt om met een rolstoel aan boord mee te nemen. De overige schepen hebben een rolstoellift en zijn beperkt rolstoel toegankelijk.

  Mocht je met een groep met meerdere rolstoelen ons bezoeken, gelieve voorafgaand aan het bezoek contact met ons opnemen.

 • De parkeergelegenheden in zowel Volendam als Marken zijn dichtbij de opstapplaatsen van onze schepen. Vanaf de auto of bus is het een mooie wandeling van ongeveer 5 minuten lopen.

  In Volendam kan je parkeren bij parkeerhaven Marinapark, Slobbeland, Strandweg of Parallelweg.

  In Marken is er een grote parkeerplaats aan het eind van de Kruisbaakweg.

 • Op al onze schepen is het mogelijk fietsen, brommers of (motor)scooters tegen een vergoeding mee te nemen tijdens de overtocht. Boek naast je reguliere ticket ook een ticket per fiets en scooter. Reserveren is niet nodig; een ticket kopen wel. Mocht het om een groep gaan met meerdere fietsen, meld dit dan wel even van tevoren zodat er genoeg plek is!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Ons team helpt je graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op via e-mail, telefoon of het contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

+31 299 363 331

info@markenexpress.nl

Contact formulier