Boot2

Welkom aan boord

Over ons

Welkom aan boord van de Volendam Marken Express

Bij een bezoek aan Volendam mag de overtocht naar Marken niet ontbreken. De Volendam Marken Express is meer dan alleen een veermaatschappij; het is jouw partner in het creëren van onvergetelijke herinneringen in Nederlands favoriete vissersdorpen!

Organiseer jouw complete bezoek hier, met de leukste uitjes, eten, musea en natuurlijk de onvergetelijke vaart over het Markermeer! Een bezoek aan Volendam en Marken is niet compleet zonder.

20180627 TGI Countryside Ochtend 0104 8425

Als gast op een van de schepen van de Volendam Marken Express beleef je het vakantiegevoel al vanaf het moment dat je aan boord stapt. Geniet tijdens de overtocht van hapjes en drankjes aan The Captains Bar. Of je nu op het beneden- of bovendek van onze schepen plaatsneemt, je hebt altijd prachtig zicht en bent er even heerlijk tussenuit tijdens je vaart op het Markermeer.

We varen met unieke, authentieke schepen. Onze verwarmde boten zijn uitgerust met een toilet, bar en geluidsinstallatie. Het panoramadek biedt een indrukwekkend uitzicht over het water.

Over ons

Al bijna 100 jaar vaart de Marken Express dagelijks op en aan naar de havens van Volendam en Marken. Met onze expertise en gastvrijheid is de Marken Express jouw alles-in-één winkel voor een bezoek aan de beroemde dorpen.

20211125 133345

De rijke maritieme geschiedenis gaat terug naar het jaar 1933, toen zes families, bestaande uit vissers en schippers de handen ineen sloegen. Het idee was om een transportverbinding te realiseren voor het toenmalige eiland Marken met het vasteland. Die familie cultuur is nog steeds zichtbaar in het bedrijf.

De Volendam Marken Express is een begrip in de twee vissersdorpen. We zijn actief betrokken bij de lokale bevolking, ondernemingen en gebeurtenissen. (Zo vierde FC Volendam in 2022 bijvoorbeeld hun promovering naar de eredivisie op ons vlaggenschip.)

De geschiedenis

De Volendam Marken Express werd in 1933 opgericht door zes families uit Volendam, Marken en Monnickendam. Zij sloegen de handen ineen om een veerdienst die Marken verbond met het vasteland te realiseren. Tot de bouw van de dam in 1957 was Marken namelijk een eiland en dus alleen te bereiken met een tocht over het water. Om makkelijk te kunnen handelen was een veerboot die dagelijks op en aan vaart gewenst.

Bezienswaardigheden Volendam klederdracht

In eerste instantie was de Marken Express vooral een veerdienst voor de lokale bevolking. De tocht tussen de dorpen werd echter al snel populair onder toeristen. Rond 1912 was er een directe verbinding tussen Marken en Amsterdam, de ‘Haven-Stoombootdienst’.

Toeristen ontdekten met deze verbinding het eiland als vakantie of dagjes bestemming. Met de vaarroutes van de Marken Express konden deze toeristen later ook Volendam gemakkelijk bereiken. Al sinds het begin van de 20ste eeuw zijn de twee vissersdorpen toeristische trekpleisters. Bij een bezoek zal je snel merken waarom ze altijd zo populair zijn gebleven. Ondanks de populariteit en de stroom van bezoekers zijn deze plekken nooit hun authenticiteit verloren.

Wat wij bieden

Sinds onze oprichting zijn we toegewijd aan het verbeteren van reismogelijkheden, het stimuleren van verkenning en het laten zien van de schoonheid van de regio.

Bekijk ook onze arrangementen voor een compleet en uniek dagje uit! We bieden verschillende pakketten aan, bijvoorbeeld met een foto in klederdracht of een kaartje voor de wafeldemonstratie. Een retourticket is altijd inbegrepen.