Skip to content

Kinderactiviteiten Marken

Kinderactiviteiten Marken

Op zoek naar leuke kinderactiviteiten in Noord-Holland? Bezoek dan eens het schiereiland Marken, gelegen in de Gouwzee. Naast dat Marken bekend staat om zijn authentiek Hollandse architectuur, is op het eiland ook genoeg te doen voor kids. Vaar met Volendam Marken Express vanaf de haven van Volendam naar Marken voor een gezellig dagje uit met de kinderen. Wij hebben alvast de leukste kinderactiviteiten in Marken voor je op een rijtje gezet.

De boottocht naar Marken

Aan boord van de Volendam Marken Express begint de pret al! Op het dek is genoeg ruimte voor de kids om te spelen. Ook kunnen jullie luisteren naar een audio-gids die leuke en leerzame informatie vertelt over Volendam en Marken. Aan de Captain’s bar kan je verse lekkernijen, koffie, thee en andere versnaperingen kopen. Daarnaast verkopen we kleurtjes en kleurplaten.

Volendam Marken Express heeft voor ouder en kind een leuk arrangement samengesteld.  Zo combineer je de boottocht met een bezoek aan Woltjes Backerij, waar je kan kiezen uit de lekkerste zoetigheden! Ook bezoek je op Marken het kijkhuisje en krijg je wandeltochten met extra informatie mee Bekijk het arrangement.

Na de boottocht heb je vast trek! Taverne Visscher zit direct aan de haven, dichtbij dus en met prachtig uitzicht. Genieten zoals de Markenezen dat doen, doe je in deze oude Taverne.

Kinderactiviteit Marker museum

Marken is een voormalig eiland met veel historie. Het eiland is ontstaan doordat land werd overspoeld tijdens een stormvloed in 1164. In het Marker museum is van alles te leren over de geschiedenis van het eiland. Zo is er een collectie aan historische objecten en liggen er opgravingen die uit de middeleeuwen stammen. Er zijn wisselende tentoonstellingen die leuk en informatief zijn voor jong en oud. En voor slechts €3 (kids €1,50) mag je al een kijkje nemen in dit historische museum.

Historisch kinderactiviteit Marken – Kijkhuisje

Dat Marken een rijke geschiedenis heeft, is duidelijk te zien als je het eiland betreed. In de haven van Marken vind je het kijkhuisje. Neem samen met de kids een kijkje in het voormalige Marker huisje. Erg leerzaam en leuk voor de kids om te zien hoe men voor de Tweede Wereldoorlog leefden. In de aangelegen souvenirshop verkopen ze nog steeds oud-Hollandse spulletjes voor in huis.

Klompenmakerij

Een leuke en leerzame kinderactiviteit in Marken kun je vinden in de oudste klompenmakerij van het eiland. Neem deel aan de demonstratie klompen draaien en leer alles over deze eeuw oude ambacht. Al sinds de middeleeuwen staat Marken bekend om zijn klompen. Het is daarom niet gek dat de echte experts op dit eiland te vinden zijn. In de klompenmakerij worden jij en je kids meegenomen op een ware ‘klompen-experience’.

Fietsen in Marken – een leuke activiteit voor ouder en kind

Marken heeft slechts een oppervlakte van 3 km². Om heel het eiland te kunnen zien, is het aan te raden om een fiets te huren. Fiets samen met de kids over het eiland en ontdek in korte tijd al het moois wat Marken te bieden heeft. Marken heeft mooie fietsroutes die je door de weilanden, langs het Markermeer en kustlijn leiden. Daarnaast is het de makkelijkste manier om bij de eeuwenoude vuurtoren “Paard van Marken” te komen. Deze toonaangevende vuurtoren is een echte “must see” van Marken. Het Paard van Marken is gebouwd in 1700 en is sinds 1970 tot rijksmonument benoemd.

Je kan je fiets voor een kleine vergoeding meenemen aan boord. Boek hier je retourtickets met fiets.

Familie Arrangement Volendam – Marken

Combineer je boottrip tussen Volendam en Marken met een aantal leuke activiteiten voor de hele familie! Wij hebben een aantal activiteiten in Volendam en Marken gecombineerd in een Familie arrangement. Lees hier meer informatie over het arrangement.

Bezienswaardigheden in Volendam

Bekijk meer informatie over leuke bezienswaardigheden in Volendam. We geven je ook graag wat tips over kinderactiviteiten in Volendam.

Praktische informatie over parkeren en bereikbaarheid van Volendam en Marken vind je hier.

 

Bekijk hieronder de foto's

Shopping cart