Skip to content

De 3 leukste kaasboerderijen in Volendam en omstreken

De leukste kaasboerderijen in Volendam en omstreken

Als je aan Volendam denkt, denk je aan KAAS! Ben jij een echte kaasliefhebber? Bezoek dan één van deze 3 authentiek Hollandse kaasboerderijen in Volendam en omstreken. Je zult versteld staan over wat voor kazen er allemaal te verkrijgen zijn. Al eens gehoord van kokoskaas? Je kan het allemaal proeven en zien bij de 3 leukste kaasboerderijen van Noord-Holland!

Ben je op zoek naar activiteiten die je kunt combineren met je bezoek aan één van de kaasboerderijen in Volendam? Bekijk dan ook de arrangementen pagina voor leuke uitjes voor jong en oud!

Alida hoeve Kaasboerderij Volendam

Kaasboerderij Alida hoeve is misschien wel de meest bezochte van alle kaasboerderijen in Volendam. Bij Alida hoeve waan je jezelf in Volendamse traditie. Start met een demonstratie binnen de pittoreske boerderij en leer hier alles over één van de beroemdste kaasmakers van de wereld: Henri Willig. Deze “kaas guru” maakt al jaren de lekkerste biologische en duurzame kazen en heeft zijn familieboerderij laten uitgroeien tot een groot internationaal bedrijf. De kazen worden naar maar liefst 35 landen geëxporteerd en er zijn zelfs Henri Willig kaaswinkels gevestigd in Duitsland en Oostenrijk. De kazen zijn niet alleen in het buitenland geliefd, want alleen al in Amsterdam zijn er 11 kaaswinkels van Henri Willig te vinden. Proef de exclusieve kazen van Henri Willig bij Alida Hoeve kaasboerderij in Volendam en ontdek wat zijn kazen zo speciaal maakt.

Aangrenzend aan kaasboerderij Alida hoeve is Klompenmakerij “De Vriendschap” gevestigd. In de klompenmakerij kan je een kijkje nemen bij de klompencollectie. Tijdens de demonstratie ontdek je hoe de ambacht klompen maken hedendaags wordt uitgevoerd.

Ades: Zeddeweg 1, Volendam

Kaasboerderij Jacobs hoeve Katwoude

Jacobs hoeve is de boerderij waar Henri Willig 40 jaar geleden zijn carrière begon als kaasmaker. Ook hier kan je de hoeve bezoeken voor een demonstratie kaas maken, die wordt gegeven door een boerin in traditionele klederdracht! Neem ook een kijkje in de winkel waar een uitgebreid assortiment aan unieke kazen ligt.

Wat Kaasboerderij Jacobs hoeve zo uniek maakt, is dat je op je eigen houtje de biologische boerderij mag verkennen. Hier staan (of liggen) de Jersey koeien van Henri Willig. De stal is er niet zomaar één, maar is speciaal gebouwd om de koeien zo aangenaam mogelijk te maken en de koeien zo veel mogelijk in hun natuurlijke gedrag te stimuleren. Dit leer je allemaal tijdens de audio-gids die je meekrijgt als je deze stal bezoekt. Naast de boerderij is er een restaurant waar je kan genieten van een kaasplankje en mooie bijpassende wijnen.

Adres: Hoogedijk 8 Katwoude

Naast Kaasboerderijen Jacobs hoeve en Alida hoeve is er een derde Henri Willig kaasboerderij. Deze bevindt zich in Zaandam aan de Zaanse Schans.

Simone Hoeve kaasboerderij Volendam

Op de grens van Volendam en Katwoude bevindt zich kaasboerderij Simone Hoeve. Simone hoeve is een originele kaasboerderij en klompenmakerij in één en de perfecte bestemming voor een middagje uit. Weet jij het verschil al tussen boerenkaas en belegen kaas? Ontdek het antwoord tijdens de demonstratie kaasmaken. Hier kom je alles te weten over de rijpingsprocessen van verschillende kazen en waar de verschillende smaken vandaan komen. En dit moet je natuurlijk ook proeven!

Na het proeven kan je een bezoek brengen aan de klompenmakerij, waar ze klompen maken tot een hoger niveau hebben getild. En ook jij mag helpen, tijdens de workshop klompen decoreren. Versier een houten klomp in jouw eigens stijl. Een super leuke souvenir voor thuis.

Overigens zijn de demonstraties gratis bij te wonen. Bezoek ook het restaurant waar ze meer dan alleen kaas serveren.

Adres: Wagenweg 2, Katwoude

Combineer je bezoek

Kaasboerderij de Simone hoeve is op fietsafstand van Volendam. Maak een uitje van je bezoek aan de kaasboerderijen in Volendam, met de arrangementen die wij voor je hebben samengesteld.

Volendam Marken Express verbindt al bijna honderd jaar Volendam met het eiland Marken. Een uniek schiereiland waar veel te zien en te beleven is. Wil jij je dagje Volendam compleet maken? Dan hebben wij meerdere leuke arrangementen inclusief boottickets voor je samengesteld.

Neem contact op

Heb je vragen over onze veerdienst? Neem dan contact op via: 0299 363331 of mail ons op: info@markenexpress.nl.

Kaasboerderijen in Volendam

Shopping cart