Skip to content

Fietsen in Volendam

Een dagje fietsen in Volendam

Fietsen in Volendam en omliggende dorpjes, zo leer je de omgeving echt kennen! In de regio Volendam, Marken, Edam en Monnickendam zijn verschillende mooie fietsroutes gelegen. Fiets dwars door het uitgestrekte landschap en de vele oud-Hollandse dorpjes.

Fietsen door regio Waterland

Zowel Volendam als de nabije dorpjes zijn leuk om naar toe te fietsen. Wat dacht je van een fietstocht naar de gezellige haven van Monnickendam, op zo’n zeven kilometer afstand van Volendam. Vergeet niet om regelmatig te stoppen en het weidse uitzicht van de Hollandse landschappen te bewonderen.

Trappen langs de Gouwzee naar Marken

Wanneer je een dagje gaat fietsen in Volendam, mag een fietstocht naar het schiereiland Marken, via Monnickendam, niet ontbreken. Marken telt ongeveer 1800 inwoners en is minder toeristisch dan Volendam. Maak tijdens je fietstocht naar Marken een stop bij de vele bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

Fiets langs de Gouwzee, over de Zeedijk naar het authentieke Marken. Een bezoek aan het eeuwenoude (schiereiland) Marken wordt onvergetelijk! De karakteristieke huisjes, aangename sfeer en het prachtige uitzicht over de Gouwzee en het Markermeer zorgen direct voor een vakantiegevoel.

Wanneer je eenmaal op Marken bent aangekomen, vallen de vele groene huisjes direct op! Fiets door tot het meest oostelijke puntje van het eiland, waar Het Paard van Marken gelegen is. De huidige vuurtoren ‘Het Paard van Marken’ is in 1839 gebouwd en is, wat ons betreft, de meest fotogenieke vuurtoren van Nederland. Bekijk ook onze tips voor bezienswaardigheden in Marken. Heb je trek gekregen door alle sportieve inspanningen? Geniet van een welverdiende lunch in de gezellige haven van Marken.

Met de boot terug naar Volendam

Na een lange fietstocht, vaar je met de boot van Volendam Marken Express terug naar Volendam. Voor een kleine meerprijs mag je fiets uiteraard mee aan boord. Wist je dat de Volendam Marken Express al bijna 80 jaar het bekende vissersdorp Volendam met het schiereiland Marken verbindt? Binnen 30 minuten vaar je van de haven van Marken naar Volendam. Aan boord kun je in de Captain’s bar een hapje en drankje bestellen. Wanneer het weer het toelaat, kun je op het bovendek genieten van het zonnetje. Meerdere keren per dag vaart de boot heen en weer, bekijk hier de actuele vertrektijden.

Je kunt natuurlijk ook je fietstocht beginnen met een boottocht naar Marken en vanaf daar terugfietsen naar Volendam; de keuze is aan jou!

Boek alvast je boottickets online.

Met onze elektrische fietsen geniet je van de prachtige natuur, zonder ook maar een druppeltje zweet! Kies voor het e-bike arrangement om dit stukje Nederland écht te ontdekken.

Fietsroutes in Volendam en omgeving

We delen graag een aantal leuke fietsroutes die zijn uitgestippeld met de fietsknooppunten in Volendam en omgeving.

Opzoek naar nog meer fietsroutes in Volendam en omgeving? Bekijk hier de vele andere uitgestippelde fietsroutes.

Must see & do

Op deze pagina vind je onze tips, must see & do’s wanneer je Volendam, Marken en Monnickendam bezoekt.

Boek hier alvast je boottickets incl. ticket voor je fiets of (motor)scooter.

Heb je vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Fietsen in Volendam en omgeving

Shopping cart