Skip to content

7x Leuke activiteiten in Volendam

9x Leuke activiteiten in Volendam op een rij

Op zoek naar activiteiten in Volendam? Dit oud-Hollandse vissersdorp staat bekend om haar rijke cultuur en geschiedenis. Volendam is dé perfecte plek om een leuk dagje uit door te brengen. Wij hebben de 9 leukste activiteiten in Volendam voor je op een rijtje gezet.

1. Fietstocht naar Marken

Wie aan Volendam denkt, denk aan klompen en kaas, maar ook aan de uitgestrekte weilanden en natuur. Dit stukje van Noord-Holland is zeer geschikt voor een (lange) fietstocht. Fiets door de weilanden, langs verschillende authentieke dorpjes en breng een bezoekje aan verschillende boerderijtjes. Onze uitgestippelde fietstocht brengt je naar het pittoreske Marken, waar je naar een welverdiende lange pauze onze boot terug kan nemen naar Volendam.

Met onze elektrische fietsen geniet je van de prachtige natuur, zonder ook maar een druppeltje zweet! Kies voor het e-bike arrangement om dit stukje Nederland écht te ontdekken.

Volendam Marken Express heeft in samenwerking met See by Drive een leuke route amengesteld. 

Meer informatie over fietsen? Bekijk onze pagina Fietsen in Volendam.

2. Bezoek de Volendamse haven

Bij een dagje in Volendam mag een bezoek aan de haven niet missen. Je kan hier wandelen langs de boten, een ijsje of visje eten op de dijk. In de vele horecagelegenheden aan de dijk, serveren ze lekkere verse visgerechten. In juni worden de Hollandse nieuwe gevangen en is het tijd voor een lekkere haring met snipperuitjes!

3. Boottocht van Volendam naar Marken

In de haven van Volendam ligt onze Volendam Marken Express vloot die meerdere keren per dag naar het schiereiland Marken vaart. Tijdens onze 30 minuten durende boottocht vaar je van de haven van Volendam naar Marken. Tijdens de boottocht kun je op het bovendek lekker uitwaaien, terwijl je luistert naar de audiogids die alles verteld over de geschiedenis van de dorpen. Aan boord kun je bij de Captain’s bar drankjes en diverse lekkernijen bestellen. Eenmaal op het voormalige eiland Marken is genoeg te doen. Wij hebben de lokale bezienswaardigheden en kinderactiviteiten voor je op een rijtje gezet.

Boek je tickets voor de boottocht van Volendam naar Marken.

4. Bezoek de Cheese factory

Als je een kaasliefhebber bent, zit je bij Cheese Factory in Volendam goed. Tijdens deze activiteit in Volendam krijg je alles te leren over de herkomst van kaas en hoe deze Hollandse lekkernij door de eeuwen heen werd gemaakt. Cheese Factory, gelegen aan de beroemde dijk, is een museum en kaaswinkel in één. In de factory vind je demonstraties en kaasproeverijen. Weet je hoe kaas is ontdekt? Of hoeveel liter melk er nodig is voor 1 kg kaas? Je leert het allemaal tijdens deze leuke activiteit!

Bekijk meer informatie over de Cheese Factory.

5. Foto in Volendamse klederdracht

Volendam staat bekend om de oud-Hollandse fashion. Het meest kenmerkend van de Volendamse klederdracht is de hul: het kanten kapje dat als hoofddeksel dient. Ook typisch Volendams zijn de kettingen van bloedkoraal waaraan een scheepje of ander vissersitems hangt. Sommige Volendamse vrouwen lopen nog dagelijks in klederdracht. Wil je ook ervaren hoe het is om deze prachtige klederdracht te dragen? Dan mag een foto in traditioneel Volendamse klederdracht niet ontbreken.

Bekijk meer informatie over ons Klederdracht Arrangement.

6. Woltje’s Backerij

Onze zesde tip is een leerzame, maar vooral smakelijke activiteit in Volendam. Als je gek bent op stroopwafels, mag je deze activiteit niet missen! Bij Woltje’s Backerij kan je heerlijke wafels proeven. Ook worden dagelijks meerdere demonstraties gegeven over de bereiding van de wafels. In Woltjes Backerij is tevens een museum waar je kan zien hoe de bewoners van Volendam vroeger leefden.

7. Klompen activiteit

Als je aan Volendam denkt, denk je ook aan klompen! Ben je benieuwd hoe dit schoeisel gemaakt wordt? Neem dan een kijkje in de Wooden Shoe Factory, gelegen vlakbij de haven van Volendam. Tijdens de demonstratie kan je zien hoe de eeuwenoude ambacht vandaag de dag nog steeds wordt beoefend. Wist je dat er klompen bestonden voor verschillende gelegenheden? Zo is er een bruidsklomp te vinden, die de bruidegom vroeger bij de verloving aan zijn toekomstig bruid schonk. Je leert het allemaal in de Wooden Shoe Factory!

Activiteiten in Volendam

Shopping cart