Skip to content

WELKOM BIJ DE VOLENDAM MARKEN EXPRESS

Beleef het nostalgische Volendam & Marken met onze vloot!

Vertrektijden

Marken
Volendam

Contact

Vaar mee de geschiedenis in

Aan de rand van het voormalige inlandige Zuiderzee, neemt Rederij Volendam Marken Express je in ieder jaargetijde mee terug in de tijd. Volendam Marken Express vaart al bijna 100 jaar.

Trek de traditionele Volendamse klederdracht aan voor de beroemde foto; een leuk aandenken aan je dagje uit in Volendam. Zie met eigen ogen hoe kaas en klompen gemaakt worden of breng een bezoek aan de authentieke huisjes op het schiereiland Marken. Ontdek de oude manieren van het landelijke leven of geniet van het prachtige en schattige leven aan de waterzijde bij een van de restaurantjes samen met familie of vrienden.

Maak je dagje uit naar Volendam en Marken met een boottocht van de Volendam Marken Express compleet!

ronde-foto-1024x1024

Welkom in fotogeniek Volendam

Wereldwijd staan Volendam & Marken bekend als een uniek stukje Nederland.

In de veertiende eeuw was Volendam een geliefde plek voor vissers en boeren om zich te vestigen. Vandaag de dag zijn de authentieke haven en uitgestrekte dijk nog altijd toeristische trekpleisters.

Het schiereiland Marken is op zo’n 30 minuten varen van Volendam gelegen en wordt omringd door de Gouwzee en het Markermeer.

Wij hebben een aantal bezienswaardigheden & leuke activiteiten in deze ‘Old Harbours’ op een rij gezet.

Sorry, no posts found.

Onze vloot

Genieten van de overtocht

Volendam Marken Express vaart met unieke, authentieke schepen. De comfortabele verwarmde boten zijn uitgerust met een toilet, bar en geluidsinstallatie. Het panoramadek biedt een indrukwekkend uitzicht over het water.

Maak je de overtocht tussen Marken en Volendam? Dan geniet je waarschijnlijk op het vlaggenschip Ms. Jan Smit of de Ms. IJsselmeer. Huur je een boot bij Volendam Marken Express? In dat geval vaar je op de klassieke Ms. VD1 of huur dan een van onze sloepen met een privé kapitein.

Geen tocht tussen de old harbours van de Gouwzee (Volendam, Marken & Monnickendam) is hetzelfde met de Volendam Marken Express.

Huur een retro e-bike

Ga er een actief dagje op uit met je vrienden of familie in Volendam en omgeving

Foto in kostuum

Voor €7,- een originele foto in kostuum bij Fotograaf Volendam

Lunch en Diner

Voor een uitgebreide lunch of diner ben je welkom bij Taverne de Visscher op Marken

Woody Shoe Factory

Breng een bezoek aan de authentieke klompenmakerij op Marken

Shopping cart