Platteland & Windmolens Tour via Tours&Tickets

Karakteristiek Nederland

Vraag naar de meest iconische Nederlandse bezienswaardigheden en je komt snel uit bij windmolens, kaas, tulpenvelden en het centrum van Amsterdam. Tjokvol energie en zoveel ervaringen, het is moeilijk je te vervelen in Amsterdam. Maar, helaas worden de molens net buiten de stad, de schilderachtige dorpen en het platteland eromheen vaak vergeten tijdens een bezoek aan de stad of provincie.

Laat de drukte van de stad even achter je met deze schitterende tour dwars door het landelijke gebied buiten Amsterdam. Bezoek de traditionele windmolens en unieke vissersdorpjes. Ontdek waar de wereldberoemde Nederlandse iconen vandaan komen. Op slechts dertig minuten rijden van Amsterdam ligt de rust van het platteland. Geniet van de kalmte en laat je onderdompelen in de traditionele levenswijze terwijl je de kleurrijke windmolens bewondert.

Ontdek de cultuur en geschiedenis

De wereld buiten Amsterdam is compleet anders. De kleine steden en dorpen in de omgeving van Amsterdam lijken een openluchtmusea. Tijdens de Platteland & Windmolens Tour rij je vanaf Amsterdam naar de Zaanse Schans, Edam, Volendam en vaar je naar het voormalige eiland Marken. Let op; de volgorde van de tour kan veranderen.

Het beeld van de Zaanse Schans ken je waarschijnlijk maar al te goed van de foto’s, prachtige windmolens en oude huizen aan de oevers van de Zaan. Geloof het of niet, maar in het echt is het nóg mooier. Loop rond tussen meer dan tien windmolens, sommige mag je zelfs van binnen bekijken.

Edam is wereldberoemd vanwege de Edammer Kaas. Het kleine kaasbolletje dat vaak rood is van buiten, is al eeuwenlang over de hele wereld razend populair. Je bezoekt de kaasmarkt waar vroeger kaashandel plaatst vond. Tijdens de wandeling van ongeveer dertig minuten zal het je opvallen hoe authentiek dit dorp is, het gaat namelijk terug tot aan de 12e eeuw.

Het meest bekende Nederlandse vissersdorp is natuurlijk Volendam. Struin langs De Dijk en door het havengebied. In Volendam breng je een bezoek aan de Cheese Factory. Je leert hoe Nederlandse kaas gemaakt wordt en mag alle smaken proeven!

Zin in zoet? Dan kiezen Volendammers voor Woltje’s Backerij. Deze oude bakerij bestaat al sinds de 19e eeuw en verkoopt de lekkerste Volendamse wafels en stroopwafels. Tijdens de demonstratie in Woltje’s Backerij leer je hoe zo’n typisch Nederlandse stroopwafel gemaakt wordt.  

Met de Volendam Marken Express vaar je van Volendam naar Marken. Marken is een voormalig eiland in het Markermeer, tegenwoordig een schiereiland. Tijdens de 30 minuten durende tocht over het IJsselmeer leer je meer over dit bijzondere dorp. Ondertussen heb je prachtig uitzicht van niet alleen het water, maar ook zie je Monnickendam en Katwoude langskomen.

Wandel door marken, maar let goed op de weg, anders loop je per ongeluk zomaar in iemands tuin. In dit unieke dorp met haar karakteristieke huizen bezoek je een traditionele klompenmakerij. Hier worden klompen nog volgens een 100 jaar oude traditie met door stoom aangedreven machines gemaakt. Ze zijn verrassend comfortabel, probeer maar uit!

Hoogtepunten

  • Wandel tussen de windmolens in de Zaanse Schans
  • Leer hoe kaas wordt gemaakt in de Cheese Factory Volendam
  • Zie hoe klompen worden gemaakt met een antieke stoommachine
  • Proef een traditioneel gemaakte stroopwafel bij Bakkerij Woltje’s
  • Wandel door Edam
  • Uniek aan de All-in Platteland & Windmolens Tour: varen over het IJsselmeer!

Een ervaring om nooit te vergeten

Deze ervaring is voor zowel jong als oud een om nooit te vergeten. Ontdek een compleet andere wereld, stap uit de drukte van de stad en kom helemaal tot rust op het platteland. Met de Platteland en Windmolen tour vanuit Amsterdam ontdek je de meest iconische stukjes van Nederland.

Laat je verwelkomen op het Nederlandse platteland en de pittoreske dorpen, je wordt met open armen ontvangen.  Bij Tours&Tickets bestel jij je tickets voor een volledig verzorgde tour door de provincie.