Welkom aan boord van de Volendam Marken Express

Bij een bezoek aan Volendam kan de overtocht naar Marken natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook een belevenis op zich. Het uitzicht vanaf het water op het folklore Volendam is met geen woorden te omschrijven. Mooier dan dit wordt het volgens ons écht niet. En dat is precies waarom wij deze ervaring al 85 jaar mogelijk maken.

De vloot van Volendam Marken Express vaart het hele jaar tussen Volendam en Marken. Als gast beleef je vanaf het moment dat je aan boord stapt al het eilandgevoel. Geniet tijdens de overtocht van hapjes en drankjes van The Captains Bar. Luister naar de verhalen van onze crew of volg de audiotour om meer over beide dorpen te weten te komen. Of je nu op het beneden- of bovendek meevaart, je bent er even heerlijk tussenuit als je vaart op het water van het Markermeer.

Van Volendam naar Marken

Volendam Marken Express brengt je vanuit de haven van Volendam naar het authentieke Marken, waar je het klompenmuseum, het Marker huisje en het Marker Museum kunt bezoeken. Trek gekregen? Geniet van een ambachtelijke pannenkoek of streekgerecht bij Taverne de Visscher terwijl je uitkijkt over de Markerhaven. Alles gezien van Marken? Dan varen we je weer terug naar Volendam.

Tickets

Tickets voor de Volendam Marken Express koop je via de website of bij de boot zelf. Online kun je enkeltjes of retourtjes bestellen. Fiets of brommer meenemen? Geen probleem! Ook voor je vervoersmiddel koop je online je ticket. Kijk ook eens naar onze arrangementen, we bieden combitickets aan voor verschillende ervaringen.

Moderne schepen met veel faciliteiten

De vloot van de Volendam Marken Express bestaat uit 4 unieke schepen. Drie daarvan, de ms Jan Smit, Volendam en IJsselmeer worden ingezet op de veerdienst tussen Volendam en Marken.  Maar de vloot is breder dan dat: zo beschikken we ook over sloepverhuur met de MS Gouwzee en de prachtige en luxe ………

Volendam Marken Express: ons verhaal

De Volendam Marken Express kent haar oorsprong in 1889. Destijds voeren de zeilbotters van schipper Dirk de Waart heen en weer tussen Volendam en Marken. Reizigers konden zelfs vanuit Amsterdam in Marken terecht komen, door een rondtrip met verschillende vervoersmiddelen te volgen van de Tweede Noordhollandsche Tramweg-Maatschappij. Zo kon er gekozen worden voor de stoomtram en de botters van de Waart. Begin twintigste eeuw werden hier twee stoomboten aan toegevoegd, namelijk de ‘Koningin Emma’ en de ‘President Roosevelt’.

In 1905 werd de rondrit geprofessionaliseerd door de Noord-Zuid-Hollandsche Stoomtramweg-Maatschappij, en de Marken Express genoemd. Deze naam werd ook gegeven aan de trams met speciale salonrijtuigen.

Directe verbinding tussen Amsterdam en Marken

Vanaf 1912 voer de eerste stoomboot van de Tramwegmaatschappij vanaf het tramstation, annex koffiehuis, bij Station Amsterdam Centraal. De directe verbinding tussen Amsterdam en Marken zorgde ervoor dat toerisme richting Marken en Volendam een vlucht nam. Schippers zagen hier wel brood in en boden verschillende veerdiensten richting Marken, dat tot 1956 enkel te bereiken was via het water.

Na de oorlog besloten verschillende veerdiensten samen te werken voor de veerdienst tussen Monnickendam en Marken, onder de naam ‘De combinatie’. Schippers Viskoper, Sta van Uiter, Hoff, Kes, de Groot, Schaap, Schaap en Klein sloten zo de handen ineen om niet in elkaars vaarwater te zitten.

Ook vanuit Volendam bestond er een veerdienst naar Marken, die haar oorsprong kent in 1920. Waar Kwakman, Veerman en Veerman (geen familie) eerst drie afzonderlijke veerdiensten hadden, verenigden zij zich in 1933 tot een enkele veerdienst: Rederij Veerman en Co.

Rederij Veerman en De Combinatie voeren decennialang tussen de dorpen heen en weer. Door de jaren heen stapten verschillende partners in en uit de rederijen. Toen in 1960 de Noord-Zuid-Hollandsche Stoomtramweg-Maatschappij stopte met de Marken Express, fuseerden De Combinatie en Rederij Veerman en Co tot een bedrijf, genaamd Rederij Volendam Marken Express.

Vandaag de dag

Vaart Volendam Marken Express het hele jaar door de veerdienst tussen Volendam en Marken. Al meer dan 85 jaar staat de Volendam Marken Express klaar om gasten een mooie dag in Volendam en in Marken te bezorgen. De overtocht is er niet zomaar een: het is een echte beleving. Wij bieden gasten het eilandgevoel, vanaf het moment dat ze bij ons aan boord stappen. Even lekker ertussenuit, uitwaaien op het water. Wij ontvangen u graag aan boord, waar de Volendamse gastvrijheid en de Marker tradities samenkomen om u een onvergetelijke dag te brengen

Volendam Marken Express werkt samen met de volgende partners:

See Old Holland

old-holland

Volendam Events

volendamevents

Roompot

roompot

See Old Holland

old-holland

Volendam Events

volendamevents

Roompot

roompot

De trots van de Volendam Marken Express: onze werknemers

Ontvangst met een glimlach en veilig vervoer. Het personeel en de medewerkers van de Volendam Marken Express zijn de trots van het bedrijf. Van de kapiteins en matrozen, tot het barpersoneel tot de kaartverkopers: zij zijn het die ons bedrijf maken. Zij zijn het die u met een glimlach onthalen, vriendelijk aan boord helpen met uw bagage of fiets én u veilig vervoeren.

Tel: 0299 363331
Email: info@markenexpress.nl

Rederij Volendam Marken Express

Ons team regelt het graag samen met u. Voor meer informatie
kunt u contact opnemen via ons e-mail adres of contactformulier.
Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Heeft u ons direct nodig maak dan gebruik van ons telefoonnummer.

Bezoekadres:
Haven 39
1131 EP
Volendam – Holland

Tel 0299 363331
Fax 0299 367466
Email info@markenexpress.nl
KVK 37084806
BTW NL8079.66.459.B.01

Start typing and press Enter to search