Over ons

Welkom aan boord van de Volendam Marken Express

Bij een bezoek aan Volendam kan de overtocht naar Marken natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook een belevenis op zich. Het uitzicht vanaf het water op het folklore Volendam is met geen woorden te omschrijven. Mooier dan dit wordt het volgens ons ├ęcht niet. En dat is precies waarom wij deze ervaring al bijna 100 jaar mogelijk maken.

Als gast op de schepen van de Volendam Marken Express beleef je het eilandgevoel al vanaf het moment dat je aan boord stapt. Geniet tijdens de overtocht van hapjes en drankjes aan The Captains Bar. Luister naar de verhalen van onze crew of volg de audiotour om meer over beide dorpen (old harbors)  te weten te komen. Of je nu op het beneden- of bovendek van onze schepen meevaart, je bent er even heerlijk tussenuit als je vaart op het water van het Markermeer.

Van Volendam naar Marken

Volendam Marken Express brengt je vanuit de haven van Volendam naar het authentieke Marken. Op Marken kun je het Klompenmuseum, het Markerhuisje en het Marker Museum kunt bezoeken. Bekijk onze must see & do’s op Marken en in Volendam. 

Hebben jullie trek gekregen? Geniet van een ambachtelijke pannenkoek of ambachtelijk streekgerecht bij de oudste taverne van het eiland, restaurant TAVERNE DE VISSCHER. Vanaf het terras kijk je zo uit over de Markerhaven. Heb je alles gezien op Marken? Dan varen we je weer terug naar Volendam. Om de dag af te sluiten maak je nog een foto in een TRADITIONEEL VOLENDAMMER KOSTUUM bij Fotograaf Volendam, kun je een bezoek brengen aan de wafeldemonstratie bij Woltjes Backery of kun je de cheese factory aan de wereldberoemde dijk bezoeken. 

De VLOOT van Volendam Marken Express vaart het hele jaar meerdere keren per dag tussen Volendam en Marken. Bekijk voor je bezoek onze actuele vertrektijden.

Tickets bestellen

Tickets voor de Volendam Marken Express koop je via ONZE WEBSITE of bij de opstaplocatie van onze boten in Volendam of Marken. Je kunt zowel een enkeltje als retourtje kopen voor de overtocht. Je fiets of brommer meenemen? Geen probleem! Of huur gemakkelijk een (e)bike bij See by Drive). Ook voor je (zelf) meegenomen vervoersmiddel kun je ONLINE of aan de kassa een ticket kopen. 

Complete arrangementen

Kijk ook eens naar ONZE ARRANGEMENTEN voor een uniek en compleet dagje uit in Volendam & Marken.