Welkom aan boord van de Volendam Marken Express

Bij een bezoek aan Volendam kan de overtocht naar Marken natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook een belevenis op zich. Het uitzicht vanaf het water op het folklore Volendam is met geen woorden te omschrijven. Mooier dan dit wordt het volgens ons écht niet. En dat is precies waarom wij deze ervaring al bijna 100 jaar mogelijk maken.

Als gast op de Volendam Marken Express beleef je het eilandgevoel al vanaf het moment dat je aan boord stapt. Geniet tijdens de overtocht van hapjes en drankjes aan The Captains Bar. Luister naar de verhalen van onze crew of volg de audiotour om meer over beide dorpen (old harbours)  te weten te komen. Of je nu op het beneden- of bovendek meevaart, je bent er even heerlijk tussenuit als je vaart op het water van het Markermeer.

Van Volendam naar Marken

Volendam Marken Express brengt je vanuit de haven van Volendam naar het authentieke Marken, waar je het Klompenmuseum, het Markerhuisje en het Marker Museum kunt bezoeken. Trek gekregen? Geniet van een ambachtelijke pannenkoek of streekgerecht bij Taverne de Visscher terwijl je uitkijkt over de Markerhaven. Alles gezien van Marken? Dan varen we je weer terug naar Volendam en maak je nog een foto in een traditioneel Volendammer kostuum. De vloot van Volendam Marken Express vaart het hele jaar tussen Volendam en Marken.

Tickets

Tickets voor de Volendam Marken Express koop je via onze website of bij de boot zelf. Je kunt enkeltjes of retourtjes bestellen voor de overtocht. Fiets of brommer meenemen? Geen probleem! Ook voor je zelf meegenomen vervoersmiddel kun je online een ticket kopen of gewoon bij ons aan de kassa. Kijk ook eens naar onze arrangementen voor een uniek dagje uit in Volendam & Marken.

Ontdek het authentieke Holland met onze comfortabele schepen

Volendam Marken Express vaart met unieke, authentieke schepen. Comfortabele boten uitgerust met toilet, bar, geluidsinstallatie en een panoramadek met indrukwekkend uitzicht over het water. Maak je de overtocht tussen Marken en Volendam? Dan geniet je waarschijnlijk op de het vlaggenschip Ms. Jan Smit, de salonboot Ms. Volendam of de Ms. IJsselmeer. Huur je een boot bij Volendam Marken Express? In dat geval vaar je op de klassieke Ms. VD1 of huur dan een van onze sloepen met een privé kapitein.

Rondvaart in “Old Holland”

Wist je dat Volendam Marken Express ook rondvaarten in “Old Holland” aanbiedt? Bijvoorbeeld de beroemde Windmill Cruises in de Zaanse Schans. Geniet van een uniek stukje Nederlandse geschiedenis, waarbij je meegenomen wordt in het meeslepende verhaal van toen. Het zicht vanaf het water op de molens is weerzinwekkend mooi! Boek eenvoudig je tickets voor Windmill Cruises.

Volendam Marken Express: ons verhaal

De Volendam Marken Express kent haar oorsprong in 1889. Destijds voeren de zeilbotters van schipper Dirk de Waart heen en weer tussen Volendam en Marken. Reizigers konden zelfs vanuit Amsterdam in Marken terecht komen, door een rondtrip met verschillende vervoersmiddelen te volgen van de Tweede Noordhollandsche Tramweg-Maatschappij. Zo kon er gekozen worden voor de stoomtram en de botters van de Waart. Begin twintigste eeuw werden hier twee stoomboten aan toegevoegd, namelijk de ‘Koningin Emma’ en de ‘President Roosevelt’.

In 1905 werd de rondrit geprofessionaliseerd door de Noord-Zuid-Hollandsche Stoomtramweg-Maatschappij, en de Marken Express genoemd. Deze naam werd ook gegeven aan de trams met speciale salonrijtuigen.

Directe verbinding tussen Amsterdam en Marken

Vanaf 1912 voer de eerste stoomboot van de Tramwegmaatschappij vanaf het tramstation, annex koffiehuis, bij Station Amsterdam Centraal. De directe verbinding tussen Amsterdam en Marken zorgde ervoor dat toerisme richting Marken en Volendam een vlucht nam. Schippers zagen hier wel brood in en boden verschillende veerdiensten richting Marken, dat tot 1956 enkel te bereiken was via het water.

Na de oorlog besloten verschillende veerdiensten samen te werken voor de veerdienst tussen Monnickendam en Marken, onder de naam ‘De combinatie’. Schippers Viskoper, Sta van Uiter, Hoff, Kes, de Groot, Schaap, Schaap en Klein sloten zo de handen ineen om niet in elkaars vaarwater te zitten.

Ook vanuit Volendam bestond er een veerdienst naar Marken, die haar oorsprong kent in 1920. Waar Kwakman, Veerman en Veerman (geen familie) eerst drie afzonderlijke veerdiensten hadden, verenigden zij zich in 1933 tot een enkele veerdienst: Rederij Veerman en Co.

Rederij Veerman en De Combinatie voeren decennialang tussen de dorpen heen en weer. Door de jaren heen stapten verschillende partners in en uit de rederijen. Toen in 1960 de Noord-Zuid-Hollandsche Stoomtramweg-Maatschappij stopte met de Marken Express, fuseerden De Combinatie en Rederij Veerman en Co tot een bedrijf, genaamd Rederij Volendam Marken Express.

Vandaag de dag

Vaart de Volendam Marken Express het hele jaar door de veerdienst tussen Volendam en Marken. Al bijna 100 jaar staat de Volendam Marken Express klaar om gasten een mooie dag in Volendam en in Marken te bezorgen. De overtocht is er niet zomaar een: het is een echte beleving. Wij bieden gasten het eilandgevoel, vanaf het moment dat ze bij ons aan boord stappen. Even lekker ertussenuit, uitwaaien op het water. Wij ontvangen je graag aan boord, waar de Volendamse gastvrijheid en de Marker tradities samenkomen om je een onvergetelijke dag te brengen

Onze werknemers: de trots van de Volendam Marken Express

Ontvangst met een glimlach en gebrand op veilig vervoer. Het personeel en de medewerkers van de Volendam Marken Express zijn de trots van het bedrijf. Van de kapiteins tot de matrozen, en van het barpersoneel tot de kaartverkopers: zij zijn het die ons bedrijf maken. Wil je deel uit maken van ons team? Stuur ons een mailtje of solliciteer op de openstaande vacatures.

Tel: 0299 363331
Email: [email protected]

Rederij Volendam Marken Express

Ons team regelt activiteiten graag samen met jou. Voor meer informatie
kun je contact opnemen via ons e-mailadres of contactformulier.
Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
Heb je ons direct nodig? Maak dan gebruik van ons telefoonnummer.

Bezoekadres:
Haven 39
1131 EP
Volendam – Holland

Tel 0299 363331
Fax 0299 367466
Email [email protected]
KVK 37084806
BTW NL8079.66.459.B.01

0
0

Start typing and press Enter to search