Parkeren Volendam en Marken

Informatie over parkeren in Volendam en Marken

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende parkeergelegenheden in Volendam en Marken.

Parkeren in Volendam

Een bezoek aan Rederij Volendam Marken Express kan beginnen met de auto. In Volendam zijn er verschillende gelegenheden om de auto te parkeren. Op vele plekken geldt er een blauwe zone die kan variëren van 1,5 uur tot 3 uur. Ook is er de mogelijkheid om de auto zonder tijdslimiet te parkeren. Dit houdt echter wel in dat er een klein stukje gelopen moet worden.

Verkeersregeling op de dijk in Volendam

Vanaf 11.00 uur tot 23.00 uur kun je op het hele en het halve uur gedurende 10 minuten vanaf het art hotel Spaander de dijk afrijden, en kun je om kwart over en kwart voor het hele uur vanaf het Noordeinde gedurende 10 minuten de dijk oprijden. Let er vooral goed op dat de elektronische paal één voertuig per keer doorlaat en na elk voertuig weer omhoogkomt.

Vanaf 19.00 uur kun je vrij afrijden vanaf het art hotel Spaander. Echter voor het oprijden vanaf het Noordeinde geldt de regeling tot 23.00 uur. Tot 11.00 uur en na 23.00 uur is al het verkeer mogelijk zonder enige belemmering.

Parkeren Marinapark Volendam

Parkeerterrein Marinapark (dichtbij het centrum, begin van de dijk). Wanneer je Volendam binnenrijdt via de N517 volg je na de eerste rotonde rechtsaf/rechtdoor de Julianaweg. Na ongeveer 300 meter tref je aan je rechterhand de oprit naar het Marinapark waar je aan het begin op een parkeerterrein met een parkeerschijf 1,5 uur kan parkeren en verder op het park onbeperkt (gratis parkeren).

Parkeerterrein Zuideinde Volendam

P-Zuideinde parkeerterrein, volg P-route-centrum en rechtdoor naar de P-Parallelweg (postcode 1131 DM), onder aan de Dijk (gratis parkeren). Dit is een zeer groot gratis parkeerterrein en geschikt voor bussen en touringcars.

Parkeerterreinen Centrum Volendam

Volg op de Julianaweg de P-borden-Centrum, je treft dan aan de Zeestraat twee parkeerterreinen:

  • P- Amvo (gratis parkeren)
  • P- Winkelcentrum Havenhof (betaald parkeren)

In het centrum van Volendam is een blauwe zone van kracht. Let op! Dit varieert van een half uur tot 1,5 uur parkeren.

Parkeren in Marken

Bezoekers van Marken kunnen eigenlijk maar op een manier parkeren. Direct wanneer je Marken binnenrijdt, vind je aan je linkerhand een grote parkeerplaats. Als bezoeker dien je hier te parkeren, het is niet mogelijk om verder te rijden. Per voertuig en het aantal bezoekers wordt er een toeristenbelasting in rekening gebracht.

Het parkeren van een auto op het grote parkeerterrein van Marken bedraagt € 3,00 per uur (per 10 minuten betalen is mogelijk), met een maximum van € 9,00 per dag.

Het parkeren van een touringcar op het grote parkeerterrein van Marken bedraagt € 15,00 per dag.

Sinds januari 2019 is het niet meer toegestaan om langs de weg (N518) te parkeren.

Bereikbaarheid Volendam & Marken

Volendam en Marken zijn eenvoudig te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Op deze pagina vind je meer informatie over de bereikbaarheid van deze dorpen.