Bereikbaarheid Volendam

Met OV / Auto naar Volendam en Marken

Op deze pagina vind je meer informatie over de bereikbaarheid van Volendam en Marken. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn Volendam en Marken goed te bereiken.

Openbaar vervoer naar Volendam

Neem bij het Centraal Station van Amsterdam aan de achterzijde de bus naar Volendam. Elke 15 minuten vertrekt een bus in de richting van Volendam. Je kunt in de bus een kaartje kopen of reizen met je ov-chipkaart.

Plan via 9292OV je route om met het openbaar vervoer naar Volendam te gaan.

Met de auto naar Volendam

Ga je met de auto naar Volendam? Plan je route voor vertrek via de routeplanner van de ANWB.

Rijd via de A1 (Hilversum/Amersfoort), A2 (Utrecht) of A4 (Schiphol/Den Haag) richting Amsterdam. Zoek de ringweg op door richting Zaandam/Zaanstad aan te houden. Blijf de ringweg volgen en neem de ringwegafslag Volendam. Volg de N247 voor ongeveer 15 kilometer naar Volendam.

Kom je vanuit het centrum van Amsterdam? Neem dan de IJtunnel die rechtstreeks naar Volendam leidt. Bij de laatste afslag richting Volendam vindt je een Van der Valk Hotel. Vanaf dit punt is het nog zo’n twee kilometer voordat je Volendam, via een mini-rotonde (rechtsaf), binnenrijdt. Rijd de hoofdweg (Julianaweg) af. Arriveer je bij het VVV-kantoor dan bevind je je in het centrum van Volendam.

Openbaar vervoer naar Marken

Neem bij het Centraal Station in Amsterdam aan de achterzijde de bus van E.B.S. naar Marken. Elke half uur vertrekt er een bus naar Marken. In de bus kun je een kaartje kopen of reizen met jouw ov-chipkaart.

Plan je reis via 9292OV.

Route naar Marken

Rijd via de A1 (Hilversum/Amersfoort), A2 (Utrecht) of A4 (Schiphol/Den Haag) richting Amsterdam. Zoek de ringweg op door richting Zaandam/Zaanstad aan te houden. Blijf de ringweg volgen en neem de ringwegafslag Volendam. Vanaf daar is het nog zo’n 10 km tot aan afslag Monnickendam. Neem deze afslag en rijd alsmaar rechtdoor totdat je Monnickendam weer uitrijdt. Volg de dijk gedurende 10 kilometer. Je komt dan vanzelf uit op Marken.

Parkeren in Volendam en Marken

Bekijk deze pagina voor meer informatie over parkeren in Volendam en Marken.