Bezoekers informatie

Meer informatie nodig of vragen over je bezoek aan Volendam Marken Express? Lees onze FAQ’s of bekijk meer pagina’s via het rechtermenu.

Zijn honden toegestaan?

Ja, je mag je viervoeter aangelijnd meenemen aan boord. Uiteraard zijn wij niet happig op bijtgrage honden. Houd de hond tevens aangelijnd.

Kunnen rolstoelen mee aan boord ?

Een aantal van onze schepen zijn rolstoelvriendelijk. Het is op deze boten dus geen enkel probleem om met een rolstoel aan boord te gaan. Mocht het gaan om een groep met meerdere rolstoelen, meld dit dan even van tevoren.

Mag een fiets of (motor)scooter mee aan boord ?

Op al onze schepen is het mogelijk fietsen, brommers of (motor)scooters tegen een vergoeding mee te nemen tijdens de overtocht. Reserveren is niet nodig. Mocht het om een groep gaan met meerdere fietsen, meld dit dan even van tevoren.

meer informatie

Zijn de parkeerplaatsen dichtbij ?

De parkeergelegenheden in zowel Volendam als Marken zijn dichtbij de opstapplaatsen van onze schepen. Vanaf auto of bus is het een mooie wandeling van ongeveer 5 minuten lopen.

meer informatie

Waar kan ik parkeren met een bus ?

De parkeergelegenheden in zowel Volendam als Marken zijn dicht bij de opstapplaatsen van onze schepen. Vanaf de parkeerplaats is het een mooie wandeling van ongeveer 5 minuten lopen.

meer informatie

Hoe lang is mijn bootticket geldig ?

Tickets zijn een jaar geldig vanaf dag van aankoop, ook in combinatie met eventuele extra bestellingen

Ik kom op een andere dag dan ik had gereserveerd ?

Tickets zijn een jaar geldig vanaf dag van aankoop, ook in combinatie met eventuele extra bestellingen. Mocht je besluiten op een andere dag te komen dan kun je gewoon gebruikmaken van je tickets.

Ik heb geen barcodes ontvangen ?

Direct na je online bestelling ontvang je een mail waarin je de bevestiging vindt van de geboekte activiteiten. In deze mail vind je tevens de bijbehorende tickets en barcodes. Wij verzoeken je deze mail met tickets geprint mee te nemen, of deze tickets op je telefoon mee te nemen. Voor de door jou bestelde producten zonder barcode kun je, op vertoning van de bestelling, de fysieke tickets afhalen bij ons kassahuisje aan de kade in Volendam (Haven 39) of Marken (Havenbuurt 22). Mocht je onverhoopt geen mail hebben ontvangen, check dan eerst je spam box. Is deze ook leeg, meld je dan aan de kassa van de Volendam Marken Express.

Ik krijg geen bevestiging van mijn online bestelling ?

Komt de bevestiging van je online bestelling niet binnen in je inbox, check dan altijd eerst je spambox. Is deze leeg, neem dan contacTt met ons op of kom langs bij de kassa van de Volendam Marken Express.

Ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen ?

Meld je af voor de nieuwsbrief via de volgende link:

Moeten we tijden doorgeven ?

De vertrektijden staan vermeld op de site. Je kunt met je tickets gewoon zelf een keuze voor een bepaalde tijd. Voor bepaalde arrangementen gelden vaste opstap tijden, deze staan vermeld bij de beschrijving van het arrangement.

Wat is er te doen op Marken ?

Ik heb een dag aangegeven op de site, ik kom een andere dag, moet ik dit dan wijzigen ?

Tickets zijn een jaar geldig vanaf dag van aankoop, ook in combinatie met eventuele extra bestellingen. Je hoeft dit dan ook niet te wijzigen.

De vertrektijden staan vermeld op de site. Je kunt met je tickets gewoon zelf een keuze voor een bepaalde tijd. Voor bepaalde arrangementen gelden vaste opstaptijden, deze staan vermeld bij de beschrijving van het arrangement.

Kan ik naar de vuurtoren op Marken lopen ?

De vuurtoren “Het paard van Marken” is per fiets (circa 10 min) of lopend (circa 25 min) te bereiken. De minimumleeftijd voor de bezichtiging is 12 jaar. Honden zijn niet toegestaan.

Vaste reizigersprogramma

Ben je inwoner van Volendam of uit de regio Waterland en reis je regelmatig met onze boot voor werk, school of wellicht de boodschappen? Uiteraard houden wij rekening met je. Maak gebruik van ons “Vaste reizigers”-programma en vul onderstaand registratieformulier in. Stuur met het formulier gelijk een pasfoto mee. Heb je deze niet direct bij de hand of wil je deze liever niet digitaal meesturen, meld je dan bij ons aan de kassa voor registratie.

Je geniet van de volgende voordelen:

  • 50% korting op enkele en retourtickets Volendam Marken Express;
  • 20% korting op consumpties en merchandise aan boord.

Registratiekosten

Voor de registratie vragen wij eenmalig een bedrag van €19,95. Hiervoor ontvang je van ons een persoonlijke reispas en vier retourtickets voor de Volendam Marken Express. De persoonlijke reispas is persoonsgebonden en niet-overdraagbaar aan derden. Wel is het toegestaan om partner en kinderen op je pas mee te laten reizen.

Wij verwelkomen je graag aan boord als vaste reiziger!

Registratieformulier vaste reizigers

Fiets of (motor)scooter meenemen

Let op! U dient uw eigen fiets te verzorgen!

Eigen fiets of (motor) scooter

Op al onze schepen is het mogelijk fietsen, brommers of (motor)scooters mee te nemen tijdens de overtocht. Dit is capaciteit gebonden: het verschilt per schip hoeveel er mee kunnen. Het kan zijn dat je bij drukte moet wachten op het volgende schip. Wil je verzekerd zijn van de overtocht van jouw fiets, brommer of (motor)scooter? Reserveer dan vooraf jouw tickets.

Fiets of scooter huren

Onze geselecteerde partner heeft unieke elektrische, fietsen, scooters en nog veel meer. Maak het een onvergetelijke dag en huur en fiets of scooter rent-event.nl

Let op! Je fiets is jouw eigen verantwoordelijkheid.

Openbaar vervoer naar Volendam

Neem bij het Centraal Station aan de achterzijde de bus van E.B.S. naar Volendam. Elke 15 minuten vertrekt er een bus naar Volendam. Je kunt in de bus een kaartje kopen of reizen met je ov-chipkaart.

Route naar Volendam

Rijd via de A1 (Hilversum/Amersfoort), A2 (Utrecht) of A4 (Schiphol/Den Haag) richting Amsterdam. Zoek de ringweg op door richting Zaandam/Zaanstad aan te houden. Blijf de ringweg volgen en neem de ringwegafslag Volendam. Vanaf daar is het nog 15 kilometer naar Volendam.

Kom je vanuit het centrum van Amsterdam? Neem dan de IJtunnel die rechtstreeks naar Volendam leidt. Bij de laatste afslag richting Volendam vindt u een Van der Valk Motel. Vanaf dit punt is het nog zo’n twee kilometer voordat je Volendam, via een mini-rotonde (rechtsaf), binnenrijdt. Rijd de hoofdweg (Julianaweg) af. Arriveer je bij het VVV-kantoor dan bevind je je in het centrum van Volendam.

Openbaar vervoer naar Marken

Neem bij het Centraal Station in Amsterdam aan de achterzijde de bus van E.B.S. naar Marken. Elke half uur vertrekt er een bus naar Marken. In de bus kun je een kaartje kopen of reizen met jouw ov-chipkaart.

Meer info en vertrektijden http://www.ebs-ov.nl

Route naar Marken

Rijd via de A1 (Hilversum/Amersfoort), A2 (Utrecht) of A4 (Schiphol/Den Haag) richting Amsterdam. Zoek de ringweg op door richting Zaandam/Zaanstad aan te houden. Blijf de ringweg volgen en neem de ringwegafslag Volendam. Vanaf daar is het nog zo’n 10 km tot aan afslag Monnickendam. Neem deze afslag en rijd alsmaar rechtdoor totdat je Monnickendam weer uitrijdt. Volg de dijk gedurende 10 kilometer. Je komt dan vanzelf uit op Marken.

Parkeren op Marken

Bezoekers van Marken kunnen eigenlijk maar op een manier parkeren. Direct wanneer je Marken binnenrijdt, vind je aan je linkerhand een grote parkeerplaats. Als bezoeker dien je hier te parkeren, het is niet mogelijk om verder te rijden. Per voertuig en het aantal bezoekers wordt er een toeristenbelasting in rekening gebracht. Zie de tabel hieronder voor meer informatie.

Parkeren in Volendam

Een bezoek aan rederij Volendam Marken Express kan ook beginnen met de auto. In Volendam zijn er verschillende gelegenheden om de auto te parkeren. Op vele plekken geldt er een blauwe zone die kan variëren van 1,5 uur tot 3 uur. Ook is er de mogelijkheid om de auto zonder tijdslimiet te parkeren. Dit houdt echter wel in dat er een klein stukje gelopen moet worden.

Verkeersregeling op de dijk in Volendam

Vanaf 11.00 uur tot 23:00 kun je op het hele en het halve uur gedurende 10 minuten vanaf het art hotel Spaander de dijk afrijden, en kun je om kwart over en kwart voor het hele uur vanaf het Noordeinde gedurende 10 minuten de dijk oprijden. Let er vooral goed op dat de elektronische paal één voertuig per keer doorlaat en na elk voertuig weer omhoogkomt.
Vanaf 19.00 uur kun je vrij afrijden vanaf het art hotel Spaander, echter voor het oprijden vanaf het Noordeinde geldt de regeling tot 23.00 uur. Tot 11.00 uur en na 23.00 uur is al het verkeer mogelijk zonder enige belemmering.

Parkeren Marinapark Volendam

Parkeerterrein Marinapark (dichtbij het centrum, begin van de dijk). Wanneer je Volendam binnenrijdt via de N517 volg je na de eerste rotonde rechtsaf/rechtdoor de Julianaweg. Na ongeveer 300 meter tref je aan je rechterhand de oprit naar het Marinapark waar je aan het begin op een parkeerterrein met een parkeerschijf 1,5 uur kan parkeren en verder op het park onbeperkt (gratis parkeren).

Parkeerterrein Zuideinde Volendam

P-Zuideinde parkeerterrein, volg P-route-centrum en rechtdoor naar de P-Parallelweg (postcode 1131 DM), onder aan de Dijk (gratis parkeren). Dit is een zeer groot gratis parkeerterrein en geschikt voor bussen en touringcars.

Parkeerterreinen Centrum Volendam

U volgt op de Julianaweg de P-borden-Centrum. Je treft dan aan de Zeestraat twee parkeerterreinen:

P- Amvo (gratis parkeren) (Niet mogelijk tijdens kermis)
P- Winkelcentrum Havenhof (betaald parkeren)

In het centrum van Volendam is een blauwe zone van kracht. Let op! Dit varieert van een half tot 1,5 uur parkeren.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Must See & Do Volendam

Volendam werd gesticht in de veertiende eeuw. Het werd een geliefde plek voor vissers en boeren om zich te vestigen. Vandaag de dag zijn de haven en De Dijk van Volendam nog altijd toeristische trekpleisters. Enerzijds vind je er de vissersboten die nog steeds een groot deel van de inkomsten uitmaken, anderzijds vind je er de traditionele houten gebouwen en huizen.

Bij een bezoek aan Volendam mogen deze en onze andere acht tips natuurlijk niet ontbreken.

1. Verdwaal in het doolhof en ontdek artistiek Volendam

Wil je Volendam echt leren kennen? Verdwaal dan in haar straatjes. Ontdek oude buurten, straten en authentieke huizen. Waan je in de typische oude vissersdorpen die zo kenmerkend zijn voor de voormalige Zuiderzee en het huidige het IJsselmeer. En laat je inspireren tot mooie dingen, net als de kunstenaars die er al sinds 1880 komen.  Veel kunstschilders ontdekten Volendam als inspiratiebron voor hun werken. Leendert Spaander bevriende deze schilders. In zijn huis creëerde hij een plek om te werken. Later openden zij een hotel als ontmoetingsplek voor kunstenaars over de hele wereld. In Art Hotel Spaander vond een uitwisseling van ideeën plaats waar de schilderijen, die er nu nog hangen, van getuigen. Breng een bezoek aan dit unieke hotel en laat je inspireren!

2. Laat een foto maken in klederdracht

Zo kenmerkend als het dorp is, zo typerend zijn de foto’s in klederdracht. Bij een bezoek aan Volendam mogen deze foto’s absoluut niet ontbreken. Breng een bezoekje aan Fotograaf Volendam en laat je op de foto zetten! Je kunt hier ook terecht voor een snelle Volendamfoto, of een karaokevideo met jou op Volendams grootste hits. Genieten geblazen. En je gaat naar huis met het leukste souvenir.

3. Bezoek het Volendams Museum en/of Volendam Experience

Leer meer over de historie en folkore van Volendam in het Volendams Museum. In dit museum geniet je van de levensechte en authentieke taferelen van het dagelijks leven van vroeger. Bekijk authentiek filmmateriaal of verwonder je over de vele kunstwerken die van Volendam gemaakt zijn door bezoekende kunstenaars. Een echt stukje authentiek Nederland, dat vind je hier.

In de Volendam Experience ervaar je de roemrijke geschiedenis van Volendam op de meest moderne manier. Geniet van holografische voorstellingen, of trotseer de Zuiderzee in 1916 met een Oculus Rift. De manier om het echt authentieke Volendam te beleven.

4. Leer hoe Volendam aan zijn ‘palingsound’ kwam

In het palingsound museum. 100 jaar aan muziekontwikkeling is hier in beeld gebracht. Het muzikale bloed van Volendam heeft veel hits voortgebracht. Ontdek hoe de Volendammers aan hun unieke sound kwamen en hoe ze tot zo veel hits hebben kunnen komen!

5. Eet een visje of een wafel op de Dijk

’s Nederlands bekendste vissersdorp bezoekende, mag een visje eten op de Dijk natuurlijk niet ontbreken. Geniet van de meest verse vis met een prachtig uitzicht over het Markermeer. Mooier kan bijna niet.

Niet zo fan van vis, maar wel iets lekkers eten op de Dijk? Ga dan langs bij Woltjes Bakery. Naast een demonstratie over het maken van wafels bekijken, kun je hier ook uitgebreid stroopwafels proeven.

6. Maak de overtocht naar Marken met de Voldendam Marken Express

Van het oergezellige, gastvrije Volendam naar het authentieke Marken; dat is wel een overtocht waard. Geniet van de Gouwzee en het uitzicht op beide dorpen. Waan je in het traditionele Marken en bezoek de vuurtoren, of geniet er van een heerlijke lunch/diner. Weten wat er nog meer te doen is in Marken? We hebben de Must Sees en Must Do’s van Marken voor je op een rijtje gezet.

7. Bezoek de bierbrouwerij en aansluitend de Cheese Factory

Leer alles over Volendams bier in de Bierbrouwerij. Geniet tijdens de rondleiding van proeverijtjes bier en pas op dat je niet koprollend de brouwerij verlaat! Voor een kaasje bij je drankje, bezoek je natuurlijk de Cheese Factory. Deze interactieve attractie leert je alles over het maken van kaas. Als kaaskop mag je deze natuurlijk niet overslaan!

8. Geniet van de gezelligheid in de haven

De haven van Volendam is een van de bekendste van Nederland. Er zijn niet voor niets talloze schilderijen van gemaakt. Geniet zelf van een van de mooiste uitzichten die er bestaat en bezoek de haven van Volendam.

Kortom, genoeg te ontdekken in Volendam. Kom genieten van al het moois en bijzonders dat deze old harbour te bieden heeft en boek een arrangement bij de Volendam Marken Express.

Download een kaart van Volendam

Via onderstaande link kunt u een kaart van Volendam en Marken downloaden. Hierop staan de leukste plekjes om te bezoeken!

 Must Sees en Do’s van Marken

Het schitterende voormalige eiland Marken (ook wel ‘Mereke’ genoemd door haar bewoners) wordt omringd door de Gouwzee en het Markermeer. De eerste bewoners van Marken waren monniken uit Friesland. En het is uniek dat veel van de eiland tradities bewaard zijn gebleven. Bij aankomst word je verwelkomd door de houten groenen huizen langs de haven. De huizen zijn geclusterd gebouwd op kunstmatige heuvels ter bescherming van het opkomend water van de Zuiderzee destijds.

Bezoek je Marken? Hierbij vijf tips voor must sees en must do’s op het schiereiland!

1. Ontdek het authentieke Marken en de authentieke Taverne

Ontdek de authentieke huizen en de eeuwenoude cultuur die Marken te bieden heeft. Neem een kijkje in een van de traditioneel ingerichte huisjes. Trek gekregen van je wandeling door Marken? Bezoek dan Taverne de Visscher. Hier kun je terecht voor lunch, borrel of diner. Het is de gezelligste en tevens oudste Taverne op Marken. Geniet van de schitterende ligging in de haven van het pittoreske Marken, en kijk uit over het Markermeer. Wist je dat je hier een unieke collectie scheepsmodellen kunt vinden?

2. Bezoek het Paard van Marken

Deze vuurtoren uit de 19e eeuw staat op het oostelijke puntje van het schiereiland. De vuurtoren werd oorspronkelijk in 1700 gebouwd als vierkante vuurtoren. Wist je dat het Paard van Marken in 1971 door kruiend ijs een paar centimeter van zijn plaats geduwd werd? Dit vond een jaar later plaats dan de benoeming van de vuurtoren tot Rijksmonument. Tegenwoordig is deze vuurtoren bewoond door Thijs en Liliane Spijker.

3. Ervaar het Klompenmuseum

Altijd al benieuwd geweest hoe authentieke klompen gemaakt werden? Bezoek dan het Klompenmuseum. Hier vind je klompen in alle soorten en maten. Ook kun je een demonstratie bijwonen waarin klompen voor je neus van een stuk hout gemaakt worden.

4. Breng een bezoekje aan het Marker Museum

In het Marker Museum leer je alles over de plek van Marken in de Nederlandse geschiedenis. Het Museum bestaat sinds 1983 en toont sinds dat jaartal leven, werk en tradities van het voormalige eiland met zijn rijke cultuur. Het Marker Museum bestaat uit zes gekoppelde historische woningen in het oude centrum.

5. Kijkhuisje Marken

In het Kijkhuisje Sijtje Boes kunt u zien hoe een Marker huis vroeger was ingericht.

Kortom, genoeg te ontdekken in Marken. Kom genieten van al het moois en bijzonders dat deze old harbour te bieden heeft en boek een arrangement bij de Volendam Marken Express.

Must See & Do Monnickendam

De historische havenstad Monnickendam gaat met haar visindustrie terug naar de Middeleeuwen. Stadsrechten van Monnickendam zijn al verworven in 1355. Wie het knusse, Anton Piek-achtige Monnickendam met haar historische pandjes, grachtjes en oude haven abusievelijk een dorp durft te noemen, kan zeker zijn van een klein lesje geschiedenis. Gedurende deze tijd verschillende scheepsbouwers en aal roken (smokehouses) werden opgericht waarvan er nog steeds een aantal operationeel zijn. Bij een bezoek aan Monnickendam mogen de volgende highlights niet ontbreken.

1. De Speeltoren van Monnickendam

Je zou het er bijna om doen: bij een bezoek aan Monnickendam hoort een kijkje in museum De Speeltoren. Gelegen in het hart van de stad, nabij de historische haven, huist in die Speeltoren het oudste nog bespeelde carillon van de wereld. Maar er is meer te zien: leer alles over de historie van de oude dorpen, reis door de reconstructie van Waterlandse landschap, of ontdek het Monnickendam van vroeger.

2. Loop langs de haven

Monnickendam bekend om zijn vele panden met gevelstenen, natuurgebied het Hemmeland en het is de thuishaven van vele schepen van de Bruine Vloot, traditionele zeilschepen zoals botters en kotters. Maak een wandeling door de haven van Monnickendam en geniet van al het nautische dat daar te zien is.

3. Grote of Sint-Nicolaaskerk

De Grote of Sint-Nicolaaskerk is de belangrijkste kerk van Monnickendam. De kerk is sinds 1967 een rijksmonument. In de kerk liggen meerdere belangrijk Monnickendammers begraven, zoals verschillende marineofficieren. De bouw van de kerk begon al in 1400. Bezoek dit bijzondere gotische gebouw aan de rand van het oude centrum van de stad.

4. Vaartocht over Gouwzee en Markenmeer

Van of naar Monnickendam vaar je met de Volendam Marken Express. De tocht over de Gouwzee mag zeker niet ontbreken als je Monnickendam bezoekt. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de authentieke stillevens aan de oevers van de Gouwzee. Monnickendam maakt de driehoek met Volendam en Marken compleet. En wil je een echt dagje Old Holland ervaren? Dan mag Monnickendam niet op je lijstje ontbreken.

5. De Waegh

Waegh is een oud hollands woord voor weeghuis. Er was al een Waegh gebouw in Monnickendam in 1382. De Waegh werd verwoest door een brand in 1666.De huidige Waegh stamt uit 1668, opgetrokken uit de restanten van zijn voorganger.De Waegh was het economisch middelpunt van de stad en had in feite twee functies; het Waegh gebouw (binnen) en de Beurs (buiten onder de overkapping).Het gebouw was in gebruik voor het wegen en verhandelen van boter, kaas en granen. De originele balansen zijn nog een leuk detail uit die tijd.De bovenzaal deed dienst als de vergaderruimte van de vroedschap.Deze vroedschap bestond uit een viertal burgemeesters en diverse raadsleden.

Over de Zuiderzee

Een bijzonder verhaal over de strijd tegen het water

Het is een stuk water dat zowel de trots, als de pijn van Nederland in zich draagt. Tot 1932 was de Zuiderzee een binnenzee. Fun fact: voor die tijd spraken we van Amsterdam aan Zee, Volendam aan Zee en Marken aan Zee. Grote overstromingen en rampen zouden de geesten in Nederland rijp maken voor het grootste gevecht dat we ooit streden: die tegen het water.

Voor 1916:
Amsterdam, Marken, Volendam en Monnickendam liggen aan zee: de Zuiderzee. Deze meet ongeveer 6.000 vierkante kilometer in oppervlakte. Aan de oevers van de Zuiderzee ontstaan vissers- en handelsgemeenschappen. Dit gebied noemen we heden ten dage de Old Harbours.

1916:
Watersnoodramp teistert Nederland. Op 13 en 14 januari slaat het noodlot toe. Een stormvloed drijft het zeewaterpeil in de Zuiderzee op, terwijl overmatig smeltwater in de grote rivieren van Nederland vanuit het binnenland druk zet op dezelfde Zuiderzee. Het gevolg is dat de dijken bij tientallen plaatsen aan de Zuiderzee doorbreken. Het dodental is gering, maar de schrik zit er goed in.

1918:
De Zuiderzeewet wordt aangenomen. Door de gevolgen van de Watersnoodramp twee jaar eerder zijn de geesten in Nederland rijp: de zee moet bedwongen worden, ongeacht de consequenties voor vissers en zeelieden.

1932:
Nederland gaat de strijd aan met het water, met name met de onstuimigheid van de zee. De Afsluitdijk tussen Den Oever (Noord-Holland) en Zurich (Friesland) wordt voltooid. De 32 kilometer lange zeewering betekent het einde van de Zuiderzee. Het gebied onder de Afsluitdijk gaat IJsselmeer heten. Het water wordt brak in plaats van zout. Dit heeft grote gevolgen voor de vissersgemeenschappen.

1940:
Er wordt een begin gemaakt aan het droogleggen en inpolderen van de toekomstig twaalfde provincie van Nederland: Flevoland. Voor 1940 bestaat vrijwel het gehele gebied louter uit water.

1953:
Dit jaar staat in Nederland synoniem voor ‘De Watersnoodramp’. Een combinatie van westerstorm en een springtij zorgt in de nacht van 31 januari op 1 februari voor een catastrofe in zuidelijk Nederland. De Afsluitdijk doorstaat haar eerste grote proef. Waar in Zuid-Nederland 1836 mensen overlijden, 100.000 mensen hun huizen verliezen en 200.000 hectare grond onder water komt te staan, blijft de schade in het gebied van de voormalige Zuiderzee tot een minimum beperkt.

1957:
De aanleg van de dijk naar Marken. Het eiland Marken verandert hierdoor in een schiereiland, verbonden met de vaste wal door de Zeedijk. Bevoorrading door ijszeilers in de winter is niet langer nodig. De hechte gemeenschap op Marken wordt toegankelijker voor buitenstaanders.

1976:
De Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad wordt afgebouwd. Marken en Volendam liggen niet langer aan het IJsselmeer, maar aan het Markermeer. De bedoeling is om in het Markermeer nog meer land te ontginnen. Marken zal op die manier zijn eilandstatus verliezen en onderdeel van een groter ontpolderd gebied worden.

1986:
Nederland krijgt officieel een twaalfde provincie. Flevoland, ten westen van Marken, is in zijn geheel ‘gewonnen’ op het water. Een ingenieus project van inpoldering leidt tot 1.500 vierkante kilometer extra grondoppervlak in Nederland.

2003:
Er wordt officieel besloten geen delen van het Markermeer te ontpolderen. Marken zal een schiereiland blijven.

Heden:
Het gebied rondom de Gouwzee beslaat de authentieke dorpen Marken, Volendam en Monnickendam. In dit gebied is visserij nog steeds groots, maar vormt toerisme ook een grote inkomstenbron. De veerdienst van Volendam Marken Express maakt het bezoeken van de driehoek rondom de Gouwzee tot een ware belevenis.

Touroperators & Agents

Voor touroperators en partners en partners hanteren wij speciale tarieven. Kom je vaker met groepen bij ons of ben je van plan dit te doen? Wordt onze partner. Zodra je bij ons geregistreerd bent, kun je jouw eigen boekingen maken in ons systeem op de afvaarten die voor jou gewenst zijn.

Voor meer informatie bel 0299 363331 of mail naar info@markenexpress.nl

0
0

Start typing and press Enter to search