Extra informatie voor een bezoek aan de Volendam Marken Express

Bieden jullie ook arrangementen aan?

Jazeker! Wij bieden diverse arrangementen aan, leuk voor jong en oud! Denk aan complete familie-uitjes of activiteiten om te ondernemen met vrienden. Bekijk ons complete aanbod aan arrangementen.

Onze arrangementen bestaan uit verschillende producten, zoals een overtocht naar Marken en traditionele foto in klederdracht. Je mag zelf de planning van je dagje uit en de vaartijden van je heen-en terugreis naar Marken bepalen. Raadpleeg voor vertrek altijd de actuele vaartijden.

Hoelang duurt de boottocht van Volendam naar Marken?

De boottocht van Volendam naar Marken (en andersom) duurt 30 minuten.

Kunnen rolstoelen mee aan boord?

De Ms. Jan Smit is geheel gelijkvloers en geschikt om met een rolstoel aan boord mee te nemen. De overige schepen van onze vloot hebben een rolstoellift en zijn beperkt rolstoel toegankelijk.

Mocht je met een groep met meerdere rolstoelen ons bezoeken, gelieve voorafgaand aan het bezoek contact met ons opnemen.

Mag een fiets of (motor)scooter mee aan boord?

Op al onze schepen is het mogelijk fietsen, brommers of (motor)scooters tegen een vergoeding mee te nemen tijdens de overtocht. Reserveren is niet nodig; een ticket kopen wel. Mocht het om een groep gaan met meerdere fietsen, meld dit dan even van tevoren.

Hoe lang is mijn bootticket geldig?

Gekochte tickets zijn een jaar geldig vanaf dag van de aankoop, ook in combinatie met eventuele extra bestellingen.

Zijn honden toegestaan aan boord?

Ja zeker! Je mag je trouwe viervoeter aangelijnd meenemen aan boord. Uiteraard zijn wij niet happig op bijtgrage honden. Houd de hond tevens aangelijnd aan boord.

Waar kan ik parkeren?

De parkeergelegenheden in zowel Volendam als Marken zijn dichtbij de opstapplaatsen van onze schepen. Vanaf de auto of bus is het een mooie wandeling van ongeveer 5 minuten lopen.

Bekijk meer informatie over parkeren in Volendam en Marken.

Waar kan ik parkeren met een bus ?

De parkeergelegenheden in zowel Volendam als Marken zijn dichtbij de opstapplaatsen van onze schepen. Vanaf de parkeerplaats is het een mooie wandeling van ongeveer 5 minuten lopen naar onze schepen.

Op de parkeerplaats ‘Marinapark’ in Volendam is ruimte voor 6 touringcars. Ook kunnen bussen parkeren op de grote parkeerplaats aan de Parallelweg achter het Noordeinde in Volendam.

Mag ik op een andere dag komen dan ik had gereserveerd?

De tickets zijn een jaar geldig vanaf dag van aankoop, ook in combinatie met eventuele extra bestellingen. Mocht je besluiten om een andere dag te komen, kun je gewoon gebruikmaken van je tickets.

Ik heb na mijn online bestelling geen barcodes ontvangen

Direct na je online bestelling ontvang je een mail waarin je de bevestiging vindt van de geboekte activiteiten. In deze mail vind je tevens de bijbehorende tickets en barcodes. Wij verzoeken je deze mail met tickets geprint mee te nemen, of deze tickets op je telefoon mee te nemen.

Voor de door jou bestelde producten zonder barcode kun je, op vertoning van de bestelling, de fysieke tickets afhalen bij ons kassahuisje aan de kade in Volendam (Haven 39) of Marken (Havenbuurt 22).

Mocht je onverhoopt geen mail hebben ontvangen, check dan eerst je spam box. Is deze ook leeg, meld je dan aan de kassa van de Volendam Marken Express.

Ik ontvang geen bevestiging van mijn online bestelling

Komt de bevestiging van je online bestelling niet binnen in je inbox? Check dan altijd eerst je spambox. Is deze leeg, neem dan contact met ons op of kom langs bij de kassa van de Volendam Marken Express. Adres: Haven 39 in Volendam | Havenbuurt 22 in Marken.

Moet ik een gewenste vertrektijd doorgeven?

De actuele vertrektijden zijn te vinden op onze website. Je kunt met je tickets zelf een keuze voor een bepaalde vertrektijd van/naar Volendam/Marken. Je bent hier vrij in.

Voor bepaalde arrangementen gelden vaste opstaptijden, deze staan omschreven bij het arrangement.

Let op de tijdstippen van onze laatste afvaart! Deze verschillen in de zomer- en winterperiode. Raadpleeg daarom altijd de actuele vertrektijden voor je bezoek.

Kan ik naar de vuurtoren 'Het Paard van Marken' op Marken lopen?

De vuurtoren “Het Paard van Marken” is per fiets (circa 10 min) of lopend (circa 25 min) te bereiken vanaf de haven van Marken.

Kan ik als inwoner van de gemeente Waterland / Edam-Volendam korting ontvangen?

Jazeker!

Als inwoner van de gemeente Waterland en Edam-Volendam kun je genieten van voordeel: het vaste reizigersprogrammaMet het vaste reizigersprogramma vaar je met extra korting met ons mee. Lees hiervoor bijvoorbeeld ook de acties die we hebben in de NIVO en het rondschrijven (wanneer je op Marken woont). Een overtocht aan boord van de Volendam Marken Express neemt een half uur in beslag. Voor registratie hoef je niet te betalen, 

Je kunt je eenvoudig online registeren via deze pagina.

Wij verwelkomen je graag aan boord als vaste reiziger!

Is de vaste reizigerspas persoonsgebonden?

De reispas van ons vaste reizigersprogramma is persoonsgebonden en niet-overdraagbaar aan derden. Wel is het toegestaan om je partner en kinderen op je pas mee te laten reizen. Zij genieten dan van dezelfde voordelen.

Wat is de afvaart locatie?

Onze boot naar Marken vertrekt vanuit de haven in Volendam. Adres: Haven 39, 1131 EP Volendam

In Marken vertrekt de boot naar Volendam vanuit de haven. Adres: Havenbuurt 19, 1156 AL Marken

Is er een toilet aan boord?

Op alle schepen is een toilet aanwezig.

Mag ik zelf het programma van mijn dag bepalen?

Je bent vrij in het bepalen van de vaartijden van je heen- en terugreis en de invulling van je dag.

Vanwege de mogelijke drukte, doen we graag een voorstel van de invulling van dagje Volendam en Marken. Begin bijvoorbeeld je dag met een foto in Volendamse klederdracht bij Fotograaf Volendam op de dijk. Fotograaf Volendam is gelegen tegenover de afvaar locatie van onze boten. Maak vervolgens de overtocht naar Marken, dit duurt circa 30 minuten. Bezoek de verschillende bezienswaardigheden in Marken. Trek gekregen? Rust even uit met een lekkere lunch of snack bij restaurant Taverne de Visscher, de oudste taverne van Marken. Wandel vervolgens nog wat rond op Marken en vaar terug met de boot naar Volendam. Om je dag uit compleet te maken, kun je nog een bezoek brengen aan de wafel-demonstratie bij Woltjes Backerij en genieten van een lekkere wafel. Ook kun je een bezoek brengen aan de leuke attractie ‘Experience Volendam‘ (duur: 30 minuten) .

Wist je dat wij verschillende scherp geprijsde arrangementen hebben samengesteld? Alle arrangementen zijn inclusief retour bootticket. Neem eens een kijkje op onze arrangementen pagina.