Natuurtochten

Maak een natuurtocht naar het prachtige schiereiland Marken

Wie de natuur van Noord-Holland en Waterland wil beleven brengt een bezoek aan het Schiereiland Marken. Met ongeveer 1800 inwoners op 3,7 vierkante kilometer is Marken voornamelijk natuurgebied. Boerenland, slootjes, en natuurlijk het IJsselmeer. In de lente en zomer biedt Marken ruimte aan vele soorten vogels. Weidevogels zoals de Grutto, Kievit en Scholekster, maar ook de Nijlgans, Lepelaar, Zilverreiger, Ooievaar, Bruine Kiekendief, Slechtvalk, Torenvalk en de Buizerd zijn regelmatige bezoekers. De nestende Zeearenden in de nabij gelegen Oostvaardersplassen maken soms ook de overtocht naar Marken. In Augustus en September is er ook een kans om een Visarend te spotten, wanneer ze op doorreis zijn richting het zuiden.

Vanaf de wandel- en fietspaden heeft u enerzijds een mooi uitzicht op het dorp Marken en de weilanden met pasgeboren lammetjes, hazen en een veelheid aan kleine fleurige bloemetjes, en anderzijds het uitgestrekte IJsselmeer.

Ook in de winter is Marken het bezoeken waard.

Met name als het hard gevroren heeft is de kustlijn van Marken ronduit spectaculair: het ijs hoopt zich dan op tegen de dijk, ook wel kruiend ijs genoemd. Het levert schitterende plaatjes op.

Een wandeling rond Marken, met een bezoek aan het Paard van Marken (de vuurtoren) op het uiterste oostpunt van het eiland, duurt ongeveer twee uur. U bespaart het kostbare parkeertarief (€4,- per auto en €0,50 p.p.) als u naar het voormalige eiland vaart met de Volendam-Marken Express. Uw fiets mag u tegen een vergoeding meenemen aan boord. Zo beleeft u de natuur vanaf het water én het land.

Geïnteresseerd?

Ons team regelt het graag samen met u. Voor meer informatie
kunt u contact opnemen via ons e-mail adres of contactformulier.
Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Heeft u ons direct nodig maak dan gebruik van ons telefoonnummer.

Tel: 0299 36 33 31
Email: [email protected]

0
0

Start typing and press Enter to search