Veerdienst naar Marker Wadden

Veerdienst naar Marker Wadden

Welkom op het nieuwste stukje van Nederland! Marker Wadden is een groep van vijf weidse natuureilanden die nieuw leven in het Markermeer – gelegen tussen Enkhuizen en Lelystad – brengen. De Marker Wadden is een project van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat en draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Natuurmonumenten heeft de ambitie om van Marker Wadden een grote eilandengroep te maken van 10.000 hectare.

Sinds september 2018 is het Haveneiland van Marker Wadden toegankelijk voor publiek. Vandaag de dag is het unieke natuurgebied nog steeds in ontwikkeling. Vanaf juni 2020 komt op het eiland een eilandpaviljoen met kleinschalige horeca, een informatieruimte en sanitair. 

Wat te doen op Marker Wadden?

Marker Wadden is een natuurparadijs voor verschillende vissen en vogels. Bezoekers genieten van de rust van het uitgestrekte eiland. Neem een kijkje in het nieuwe leefgebied van tientallen planten, insecten, vissen en vogels. Marker Wadden is een waar natuurparadijs!

Relaxen of wandelen?

Ontspanning staat centraal op Marker Wadden. Als bezoeker kun je relaxen op het aangelegen Noordstrand. Het is mogelijk om te zwemmen (op eigen risico en alleen toegestaan bij de stranden). Vanaf de haven is het ongeveer 3 kilometer wandelen naar het Noordstrand. Daarnaast kun je vanaf de haven met een van de wandel- en vlonderpaden het eiland verkennen. De wandel- en vlonderpaden hebben een totale lengte van 12 kilometer. Maak tijdens je een wandeling een tussenstop bij een van de drie vogeluitkijkpunten. Vanaf de Aalscholver, de Lepelaar en de Duikeend kun je vele vogels spotten. Neem ook een kijkje in de indrukwekkende uitkijktoren. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen! 

Bekijk de wandelroutes op de Marker Wadden.

Veerdienst naar Marker Wadden

De Marker Wadden eilandengroep is alleen per boot te bereiken. Vanaf 3 april 2020 vaart op meerdere dagen per jaar een veerboot vanaf de Bataviahaven in Lelystad naar Marker Wadden. De boottocht duurt ongeveer 45 minuten.

Volendam Marken Express vaart op meerdere dagen in september, november en december 2020 vanaf de Bataviahaven in Lelystad naar de Marker Wadden.

Bekijk het schema veerdienst Marker Wadden.

Tickets boeken

Wil je binnenkort een bezoek brengen aan dit unieke stukje Nederland? Boek dan nu je ticket voor de veerboot (inclusief gebiedsbijdrage) via Natuurmonumenten.

Als bijdrage in het beheer en onderhoud van Marker Wadden dienen alle bezoekers een gebiedsbijdrage te betalen.

Tarieven gebiedsbijdragen*

  • Leden van Natuurmonumenten: € 4,20 per persoon per bezoek
  • Niet-leden van Natuurmonumenten: € 6,- per persoon per bezoek
  • Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 3,- per kind per bezoek
  • Oerrr kinderen, kinderen van Natuurmonumenten leden: € 2,10 per kind per bezoek

*Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Meer praktische informatie over je bezoek aan Marker Wadden vind je hier.

Privé boottocht

Wil je met een eigen boot varen naar Marker Wadden? Dat is mogelijk! In de natuurhaven zijn ligboxen en een stapelsteiger aanwezig. Bekijk hier meer informatie over het bezoeken van de Marker Wadden met je eigen boot. Afmeren is mogelijk voor een dagbezoek. Er gelden verschillende tarieven, gebaseerd op de scheepslengte. 

Heb je geen eigen boot? Huur een privé sloep (met kapitein) bij Volendam Marken Express en vaar naar de Marker Wadden. Onze sloep heeft een maximum capaciteit van 12 personen. De eerste twee uur verhuren wij onze sloop voor € 200,- (incl. kapitein) daarna bedraagt de verhuur € 50,- per halfuur. Lees meer over het huren van onze privé sloep.

Overnachten op de Marker Wadden

Op het Haveneiland worden vier duurzame energieneutrale eilandhuisjes gebouwd. Deze eilandhuisjes worden verhuurd door Landal GreenParks. De bebouwing van de eilandhuisjes bedraagt niet meer dan 0.1% van de totale oppervlakte van de eilandengroep. Naast de vier eilandhuisjes, worden enkele gebouwtjes voor beheer en toezicht geplaatst. Wat bijzonder is, is dat alle gebouwen volledig zelfvoorzienend worden. Alles wordt ter plekke opgewekt, opgepompt en gezuiverd. Ben je een echte natuurliefhebber en wil je midden in de natuur verblijven? Bekijk meer informatie over overnachten op de Marker Wadden.

Bron afbeeldingen op deze pagina: Natuurmonumenten