Skip to content

Ontdek de Zuiderzee

Naar het Zuiderzeemuseum

Op zoek naar een origineel familie-uitje, verjaardags- of jubileumfeestje? Misschien zelfs een origineel bedrijfsuitje? Samen met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is het mogelijk gemaakt om van de historie van het museum te genieten en daarna voldaan terug te varen met de Marken Express met een heerlijke barbecue aan boord.

Vanaf het Marinapark in Volendam zullen we met de bus vertrekken naar het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Daar is het mogelijk om rond te lopen of eventueel een rondleiding te ontvangen en te lunchen bijvoorbeeld.

Na een aantal uur zal de boot jullie ophalen vanuit het museum. Aan boord van deze visserskotter blijven we nog even in de sfeer van het Zuiderzeemuseum. Eenmaal onderweg zullen we voor u de barbecue aansteken en kunt u genieten van een geheel verzorgd vaartochtje terug naar de haven van Volendam. Eenmaal daar kunt u uw avond nog voortzettend met een drankje op de welbekende dijk!

Een comfortabele boottocht

Onze comfortabele schepen zijn sfeervol ingericht en naar wens flexibel in te delen. Er zijn voldoende zitplaatsen beschikbaar. Zo bieden onze schepen binnen en buiten plaats voor groepen tot wel 250 personen.

Eenmaal aan boord is het onbezorgd genieten van het prachtige weidse uitzicht onder het genot van een drankje en hapje. Het uitzicht is zeer afwisselend en verveelt nooit! We varen onder andere langs het authentieke schiereiland Marken en vervolgen onze route over het IJmeer. Indien gewenst kunnen we een tussenstop maken op Marken.

In overleg kunnen wij entertainment – zoals live-muziek, bingo of karaoke – en catering aan boord verzorgen. Wij bieden verschillende arrangementen aan. In onze captain’s bar serveren wij o.a. bier, fris, wijn en hapjes. Desgewenst serveren wij cocktails, een diner of buffet aan boord.

Wij werken samen met een cateraar die heerlijke vers bereide gerechten en snacks bereid en aan boord kan uitserveren.

Aanlegplaats bij het Zuiderzeemuseum

Het unieke museum over de Zuiderzee

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s: Water, ambachten en gemeenschappen staan centraal. Wandel honderd jaar terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen vormen hier een compleet dorp. Geniet van de authentieke sfeer en kom het ontdekken!

Meer informatie over het museum lees je hier: https://www.zuiderzeemuseum.nl/

Meer dan genoeg mogelijkheden

De vloot van Volendam Marken Express bestaat uit vier prachtige schepen. Voor iedere gelegenheid en samenstelling van het gezelschap hebben wij een passend schip om de boottocht naar Pampus te verzorgen.

Bekijk onze schepen voor aanvullende informatie.

Voorbeeldprogramma

12.00 uur           Instappen in de touringcar bij Marinapark Volendam

13.00 uur           Aankomst Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum is het heerlijk vertoeven! Ontdek de schoonheid van de dorpjes aan het water en ook al liggen deze ver uit elkaar, toch zie je de gelijkenissen!

16.00 uur           De VD 1 is gearriveerd in het Zuiderzeemuseum

Stap aan boord en geniet van een heerlijk drankje aan boord van deze authentieke visserskotter.

17.00 uur           De BBQ gaat aan

Onze kok verzorgt een heerlijke barbecue

19.00 uur           Aankomst in Volendam

In de haven van Volendam kunnen jullie weer van boord stappen en bijvoorbeeld de avond vervolgen op de Dijk van Volendam.

Contact

Ben je geïnteresseerd in een boottocht naar het forteiland Pampus? Vul het onderstaande contactformulier op en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om alle mogelijkheden nader te bespreken. 

Liever direct met ons spreken? Bel ons gerust op via 0299 36 33 31 of stuur een mailtje naar info@markenexpress.nl.

Wij kijken ernaar uit om de boottocht naar het Zuiderzeemuseum te organiseren!

Diverse arrangementen

Maak een keuze uit een van onze arrangementen voor een fantastische dagje uit in Volendam & Marken.

Laatst een fantastisch evenement gehad met een groep klanten. Nogmaals dank voor alles Robert en Anouk!

Rene den Herder, ICAP

Bekijk extra informatie voor je bezoek aan de Volendam Marken Express

Neem contact met ons op

Shopping cart