Skip to content

Kinderpartijtjes

Kinderfeestje in Waterland

Heb je inspiratie nodig voor een kinderfeestje in Waterland (bijvoorbeeld in de omgeving van Volendam, Edam, Purmerend en Monnickendam)? Rederij Volendam Marken Express heeft een aantal feestelijke activiteiten voor je op een rijtje gezet. De kids zullen het nog jaren hebben over het onvergetelijke kinderfeestje. 

Vaartocht naar het schiereiland Marken

Jouw kinderfeestje in Waterland wordt een groot succes! Vaar met één van onze boten mee naar het schiereiland Marken, ongeveer 30 minuten varen vanaf de haven van Volendam. Dit betoverende schiereiland is dé plek voor een origineel kinderfeestje in Waterland en omstreken. Tijdens de boottocht kunnen de kids naar een audio-gids luisteren, waar ze alles te weten komen over de geschiedenis van de Gouwzee en al het moois wat deze streek te bieden heeft.

Eenmaal op Marken aangekomen, kun je in de haven het typisch oudhollandse kijkhuisje van Sijtje Boes bezoeken. Erg leuk om eens te zien en tegelijkertijd ook nog eens leerzaam. Daarna kunnen jullie de lekkerste pannenkoeken eten in de oudste taverne van het eiland, namelijk bij restaurant Taverne de Visscher. Wanneer het weer dat toelaat, kunnen jullie het strand bezoeken in de haven, waar je kan zwemmen in ondiep en helder water. Ook is het leuk om de oude vuurtoren ofwel ‘het Paard van Marken’ bezoeken.

Wanneer jullie weer terugvaren naar Volendam, krijgen de kinderen een kleurplaat met kleurtjes aan boord. Ook wordt een lekker stuk taart met een Fristi of Chocomel geserveerd, terwijl de jarige de cadeautjes uitpakt. Een kijkje nemen bij het grote stuur van de kapitein? Kan geregeld worden!

Boek je boottocht van te voren via boottickets Volendam- Marken.

Foto met klederdracht

Om het kinderfeestje in Volendam compleet te maken, mag een foto in traditionele Volendamse klederdracht bij Fotograaf Volendam niet ontbreken. Ieder kind mag zich verkleden in oud Hollandse kleding en de foto dient als bewijs van een geslaagd kinderpartijtje. Reserveer je tickets voor een foto in klederdracht (en eventueel in combinatie met een overtocht Volendam-Marken) van te voren.

Experience Volendam

De Experience Volendam tour (duur: ongeveer 30 minuten) is ideaal voor een cultureel kinderfeestje. Als je uit Waterland komt, is het extra leuk om meer te leren over de geschiedenis van dit uniek stukje Nederland. In de Experience Volendam tour worden de kids rondgeleid door een gastvrouw/heer, gekleed in klederdracht. Hij of zij zal alles vertellen over de geschiedenis van regio Volendam. Op het einde kunnen de kids met een 3D bril oud Volendam op een unieke manier meemaken in de Virtual Reality cinema.

Varen met een privé sloep

Vaar met de kids langs de havens van Volendam, Monnickendam of Edam en over de Gouwzee naar het schiereiland Marken. Tijdens dit kinderfeestje in Waterland, kunnen de kids hun regio vanuit een nieuw perspectief ontdekken. Onze kapitein staat klaar om jullie (maximaal 12 personen) overal heen te varen e zal onderweg leuke verhalen vertellen. Super leerzaam en fun! En één voordeel: je kunt overal op- en afstappen. Bekijk deze pagina voor meer info over het huren van onze privé sloep.

Kaasboerderij Volendam

Als je aan Noord-Holland denkt, denk je aan klompen en kaas. In Volendam zijn er allerlei kaasboerderijen (groot en klein) waar rondleidingen georganiseerd worden. De kids leren tijdens de rondleiding alles over kaas en het ambachtsvak klompen maken. Bijvoorbeeld bij kaasboerderij de Simonehoeve (te Katwoude/Volendam) waar de kids worden rondgeleid door de boerderij en de kaasmaker laat zien hoe je de allerlekkerste kaas maakt. Natuurlijk mag er geproefd worden! Daarnaast worden bij kaasboerderij de Simonehoeve demonstraties gegeven waarin wordt uitgelegd hoe klompen gemaakt worden. Ook is er regelmatig een workshop klompen versieren.

Neem contact op

Wij van Volendam Marken Express helpen je graag om jouw ideale Kinderfeestje in Volendam en omstreken te organiseren. De bovenstaande activiteiten zijn slechts een idee; uiteraard ben je vrij om de indeling & invulling van het kinderfeestje te bepalen. Wij denken graag met je mee en zijn te bereiken voor aanvullende informatie.

Om een pakket samen te stellen voor het kinderfeestje of voor vragen kun je bellen naar: + 31 (0) 29936331, mailen naar [email protected] of het onderstaande contactformulier invullen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Diverse arrangementen

Maak een keuze uit een van onze arrangementen voor een fantastische dagje uit in Volendam & Marken.

Laatst een fantastisch evenement gehad met een groep klanten. Nogmaals dank voor alles Robert en Anouk!

Rene den Herder, ICAP

Bekijk extra informatie voor je bezoek aan de Volendam Marken Express

Neem contact met ons op

Shopping cart