Skip to content

Kerstvakantie uitje in Volendam

Op zoek naar een leuk uitje in de Kerstvakantie? Beleef samen met het gezin het warme wintergevoel in de Noord-Hollandse steden Volendam en Marken. In het gastvrije Volendam en het nabij gelegen schiereiland Marken is van alles te doen in de Kerstvakantie!

Een uitstapje in de Kerstvakantie naar Volendam is niet compleet zonder vaartocht met Rederij Volendam Marken Express. De comfortabele en sfeervol ingerichte schepen van de Volendam Marken Express verbinden al ruim 80 jaar het bekende vissersdorp met het schiereiland Marken. Zowel onder lokale bewoners als dagjesmensen is het een geliefd vervoersmiddel. Met de Volendam Marken Express vaar je in onze verwarmde schepen in circa 30 minuten over de vroegere Zuiderzee van Volendam en Marken. Ook in de Kerstvakantie vaart Rederij Volendam Marken Express dagelijks meerdere keren heen- en weer. Je kan kiezen om te vertrekken vanaf de haven van Volendam of Marken. Met een retourticket geniet je optimaal van de prachtige kustlijn. Aan boord kun je luisteren naar onze audiogids en leer je alles over de geschiedenis en cultuur van de regio.

Kerstvakantie activiteiten in Volendam

Vandaag de dag zijn de haven en de dijk van Volendam nog altijd toeristische trekpleisters. Enerzijds vind je er de vissersboten die nog steeds een groot deel van de inkomsten uitmaken, anderzijds vind je er de traditionele houten gebouwen en huizen. De kleine huisjes achter de haven zijn dicht tegen elkaar aangebouwd en staan ook wel bekend als ‘het Doolhof’. Wandel rond door het oude Doolhof en adem de authentieke sfeer in. Op de dijk van Volendam vind je verschillende restaurantjes en souvenirwinkels.

Er zijn verschillende activiteiten in Volendam die met kinderen leuk zijn om in de Kerstvakantie te doen. Breng een bezoek aan een leuke wafel-demonstratie bij Woltjes Bakery, gelegen aan de wereldberoemde dijk. Uiteraard mag je zelf ook een Nederlandse wafel proeven! In Woltjes Museum Historisch Volendam beleef je hoe de lokale inwoners honderd jaar geleden leefden. Om het gezellige uitje in de Kerstvakantie vast te leggen, kun je een foto in traditionele Volendamse klederdracht maken bij Fotograaf Volendam. Zeg kaas!

Bekijk ook andere bezienswaardigheden in Volendam.

Kerstvakantie activiteiten in Marken

Bij aankomst op het historische Marken, word je verwelkomd door de houten huizen langs de haven. De huizen zijn destijds geclusterd gebouwd op kunstmatige heuvels ter bescherming van het opkomend water van de Zuiderzee. Op Marken kun je ook in de Kerstvakantie diverse activiteiten ondernemen. In het Marker Museum ontdek je alles over de geschiedenis van het schiereiland. In het Kijkhuisje Sijtje Boes kun je met eigen ogen zien hoe een Marker huisje vroeger was ingericht. Hebben jullie trek gekregen? Geniet van een lekkere pannenkoek of een van de andere gerechten bij de oudste en gastvrije Taverne van Marken, restaurant Taverne de Visscher.

Lees meer must see’s & do’s op Marken.

Boek een arrangement

Kortom, tijdens uitje in Volendam en Marken is ook in de Kerstvakantie genoeg te ontdekken! Kom in de wintermaanden samen met de kinderen of met vrienden genieten van al het moois en bijzonders dat deze ‘Old Harbours’ te bieden hebben. Wij hebben al diverse scherp geprijsde arrangementen samengesteld.

Arrangement voor families

In de Kerstvakantie een gezellig dagje uit? Boek ons Familiearrangement, speciaal voor families (2 volwassenen en 2 kids tussen de 4-11 jaar oud*). De kids ontvangen aan boord een kleurplatenboekje, kleurpotloden en een gevulde koek of chips. Leg het gezellige dagje uit vast met een familiefoto in authentieke Volendamse klederdracht.

Boek ons Familiearrangement.
*Het is mogelijk om voor meerdere personen tickets bij te kopen.

Arrangement – compleet winterdagje “Old Harbours”

Bekijk met ons compleet winterdagje arrangement alle highlights van beide dorpen, incl. retour overtocht Volendam-Marken. Geniet van een lekkere lunch of brunch bij restaurant Taverne de Visscher voor het echte eilandgevoel en maak een originele foto in klederdracht bij Fotograaf Volendam.

Bekijk onze andere arrangementen.

Praktische informatie over je bezoek

Tijdens het reserveren van een ticket, ben je verplicht om een datum van bezoek aan te geven. Echter mag je altijd op een andere dag langskomen dan ingevuld. Let op, je tickets zijn vanaf het moment van aankoop 1 jaar geldig.

Bekijk hier meer informatie over je bezoek.

Dagindeling

Je bepaalt zelf de vaartijden van je heen- en terugreis en de invulling van je dag. Vanwege de mogelijke drukte, doen we graag een voorstel van de invulling van dagje Volendam en Marken: begin je dag uit met een foto in klederdracht en maak vervolgens de overtocht naar Marken. Bezoek verschillende bezienswaardigheden in Marken en rust even uit met een lekkere lunch of brunch bij Taverne de Visscher. Wandel vervolgens nog wat rond op Marken en vaar terug met de boot naar Volendam. Om de dag compleet te maken, breng je een bezoek aan de wafel-demonstratie bij Woltjes Backerij of de Volendam Experience.

Diverse arrangementen

Maak een keuze uit een van onze arrangementen voor een fantastische dagje uit in Volendam & Marken.

Laatst een fantastisch evenement gehad met een groep klanten. Nogmaals dank voor alles Robert en Anouk!

Rene den Herder, ICAP

Bekijk extra informatie voor je bezoek aan de Volendam Marken Express

Neem contact met ons op

Shopping cart