Skip to content

Boot naar Pampus

Met onze boot naar Pampus

Met de boot naar Pampus, het forteiland voor de kust van Amsterdam, varen is een van de diensten die Volendam Marken Express aanbiedt. Varen naar Pampus is bijvoorbeeld een origineel bedrijfsuitje of een leuke activiteit voor een familie-, verjaardags-, of jubileumfeestje. We bespreken graag onze mogelijkheden om een vaartocht naar Pampus te verzorgen.

Stap aan boord, wij leggen de loopplank graag voor jullie uit! Vanaf een zelf uitgekozen locatie nabij het water (in overleg te bepalen), bijvoorbeeld vanaf Volendam, Monnickendam of Edam begint de boottocht en varen we met onze boot naar Pampus. Onze schepen varen ongeveer 12 km/h. Vanaf de haven van Volendam duurt de boottocht naar Pampus ongeveer 2 uur.

Een comfortabele boottocht naar Pampus

Onze comfortabele schepen zijn sfeervol ingericht en naar wens flexibel in te delen. Er zijn voldoende zitplaatsen beschikbaar. Zo bieden onze schepen binnen en buiten plaats voor groepen tot wel 250 personen.

Eenmaal aan boord is het onbezorgd genieten van het prachtige weidse uitzicht onder het genot van een drankje en hapje. Het uitzicht is zeer afwisselend en verveelt nooit! We varen onder andere langs het authentieke schiereiland Marken en vervolgen onze route over het IJmeer. Indien gewenst kunnen we een tussenstop maken op Marken.

In overleg kunnen wij entertainment – zoals live-muziek, bingo of karaoke – en catering aan boord verzorgen. Wij bieden verschillende arrangementen aan. In onze captain’s bar serveren wij o.a. bier, fris, wijn en hapjes. Desgewenst serveren wij cocktails, een diner of buffet aan boord.

Wij werken samen met een cateraar die heerlijke vers bereide gerechten en snacks bereid en aan boord kan uitserveren.

Ms. Volendam Volendam Marken Express
Inrichting Ms. Volendam boot

Varen naar het eeuwenoude forteiland

Het beroemde Pampus is gebouwd tussen 1887 en 1895. Het monumentale forteiland in het IJmeer is gelegen tussen Amsterdam en Muiden. Fort aan het Pampus is destijds aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Al enkele jaren staat Pampus op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wist je dat het forteiland Pampus nog steeds enkel per boot te bereiken is?

Meer informatie over de geschiedenis van het eiland, lees je op deze website.

Forteiland Pampus bij Amsterdam
Forteiland Pampus bij Amsterdam

Wat is er te doen op Pampus?

Vandaag de dag is het onbewoonde forteiland van april tot en met oktober geopend voor publiek. Wij kunnen onze boot aanmeren aan een van de steigers van het eiland, zodat jullie alle tijd hebben om het eiland te verkennen!

Wanneer je op Pampus bent, beleef je hoe Amsterdam door deze 135 km-lange linie verdedigd werd aan het eind van de 19e eeuw. Dagelijks wordt een rondleiding aangeboden, waar je van alles leert over het leven op het eiland. Daarnaast kun je, tegen betaling, het fort bezoeken. Vanaf Pampus heb je een wijds uitzicht over het IJmeer en kun je zelfs het Paard van Marken, Almere en Lelystad zien liggen. Voor de kleinste eilandbezoekers zijn spannende speurtochten uitgezet.

Bekijk hier meer informatie over activiteiten op Pampus.

Na wat vrije tijd op het eiland, is het weer tijd om terug te varen naar de opstap-locatie.

Forteiland Pampus
Forteiland Pampus

Meer dan genoeg mogelijkheden

De vloot van Volendam Marken Express bestaat uit vier prachtige schepen. Voor iedere gelegenheid en samenstelling van het gezelschap hebben wij een passend schip om de boottocht naar Pampus te verzorgen.

Bekijk onze schepen voor aanvullende informatie.

Contact

Ben je geïnteresseerd in een boottocht naar het forteiland Pampus? Vul het onderstaande contactformulier op en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om alle mogelijkheden nader te bespreken. 

Liever direct met ons spreken? Bel ons gerust op via 0299 36 33 31 of stuur een mailtje naar [email protected].

Wij kijken ernaar uit om de boottocht naar Pampus te organiseren!

Diverse arrangementen

Maak een keuze uit een van onze arrangementen voor een fantastische dagje uit in Volendam & Marken.

Laatst een fantastisch evenement gehad met een groep klanten. Nogmaals dank voor alles Robert en Anouk!

Rene den Herder, ICAP

Bekijk extra informatie voor je bezoek aan de Volendam Marken Express

Neem contact met ons op

Met onze boot naar Pampus varen

Shopping cart